Як ветеранам війни на Дніпропетровщині отримати безоплатне профнавчання

На Дніпропетровщині ветерани, учасники бойових дій та люди з інвалідністю внаслідок війни можуть пройти безоплатне професійне навчання. Про це йдеться на сайті Дніпропетровського обласного центру зайнятості, повідомляє Дніпровська порадниця.

Вони мають можливість незалежно від рівня їх освіти пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

На сьогодні в Україні повноцінно діють 8 таких центрів, зокрема у Дніпрі. Це сучасні заклади освіти, які навчають робітничих професій, актуальних на ринку праці.

Навчання проводиться за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації. Навчатися можна за очною, дистанційною та дуальною формами. Термін до 6 місяців.

Заявку можна подати онлайн.

Рішення щодо направлення на професійне навчання ухвалюється обласним центром зайнятості не пізніше ніж на п’ятий робочий день з дня подання документів.

Служба зайнятості компенсує витрати на проїзд, проживання та проходження медичного огляду. Після закінчення навчання слухачам видається документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації.

«Гаряча лінія» Дніпропетровського обласного центру зайнятості – (067)-744-54-80.

Також раніше ми писали Як оформити учнівський квиток у Дніпрі, щоб мати безкоштовний проїзд у електротранспорті та пільги в автобусах