Чому кішка заплющує очі, коли її гладять. Про це мало хто знає

Багато любителів котів не раз помічали, як заплющують очі їхні домашні улюблениці, коли їх гладять. Чому вони так роблять і що треба знати господарям, повідомляє Дніпровська панорама.

Всім відомо, що якщо кішку почати гладити, то вона незабаром замуркоче і почне заплющувати очі. Більшість вважає, що вихованець так робить від задоволення, приділеної уваги та з інших своїх котячих причин. Насправді пояснення тут лише одне, і це знають одиниці.

кошка закрывает глаза

Експерти кажуть, що, незважаючи на давнє одомашнення котів та котів, хижацькі інстинкти нікуди не зникли.
Навіть у будинку чи квартирі вони продовжують залишатися насторожі, тим більше якщо змушені ділити квадратні метри з кимось.

І нормальним станом домашньої кішки вважається пошук безпечного кута чи місця, де вона може спокійно вилизати шерсть, поспати тощо.

Що стосується пояснень очей, що закриваються під час погладжування кішки, то це вірна ознака того, що в даний момент вихованець почувається в безпеці.
Адже у дикій природі чи у разі загрози кішка подібного дозволити не може.

Тому, помітивши, що вихованець сидить із прикритими очима в той час, коли ви його гладите, можете розраховувати на те, що він вам цілком повністю довіряє.

кошка закрывает глаза

Нагадаємо, раніше ми писали

Почему кошки любят коробки и пакеты