Чому тісто для паски іноді не підіймається. В чому помилки
Дріжджове тісто зі всіх іншіх найпопулярніше в українських господинь. Булочки, пиріжки, хліб, піца, великодні паски виходять з нього якнайкраще.Та воно не завжди вдається. Чомусь у деяких господинь іноді не підіймається тісто. Здавалося б все вони робили правильно. Тож треба розібрати причини невдач з дріжджовим тістом. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
На що слід звернути увагу при створенні тіста для пасок
Насамперед, дріжджі повинні бути якісними та з гарним терміном придатності. Це основний компонент, що може вплинути на якість тіста та готового виробу.
Після замішування тіста слід обов’язково поставити його в тепле місце.
Важливе і борошно. Його необхідно просіяти — так текстура буде повітряною.
І дріжджі, і борошно, і інші компоненти тіста вже перед замішуванням повинні бути кімнатної температури, а молоко — ще тепліше. Але від дуже гарячого молока дріжджі можуть загинути.
Ретельно вимішуйте тісто — для дріжджів це важливо. При ретельному вимішуванні в дріжджовому тісті розвивається глютен, і м’якуш у готової випічки виходить більш еластичним та легким.
Гарно вимішане тісто повинне бути гладким, без грудок та вкраплень. Обов’язково врахуйте ці моменти при випіканні великодньої паски.
Раніше ми писали про: Великдень 2023. Відомі дні, коли не можна пекти паски.