Чому тісто для паски іноді не підіймається. В чому помилки

Дріжджове тісто зі всіх іншіх найпопулярніше в українських господинь. Булочки, пиріжки, хліб, піца, великодні паски виходять з нього якнайкраще.Та воно не завжди вдається. Чомусь у деяких господинь іноді не підіймається тісто. Здавалося б все вони робили правильно. Тож треба розібрати причини невдач з дріжджовим тістом. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

       тісто3

На що слід звернути увагу при створенні тіста для пасок

Насамперед, дріжджі повинні бути якісними та з гарним терміном придатності. Це основний компонент, що може вплинути на якість тіста та готового виробу.

Після замішування тіста слід обов’язково поставити його в тепле місце.

Важливе і борошно. Його необхідно просіяти — так текстура буде повітряною.

І дріжджі, і борошно, і інші компоненти тіста вже перед замішуванням повинні бути кімнатної температури, а молоко — ще тепліше. Але від дуже гарячого молока дріжджі можуть загинути.

     тісто 4

Ретельно вимішуйте тісто — для дріжджів це важливо. При ретельному вимішуванні в дріжджовому тісті розвивається глютен, і м’якуш у готової випічки виходить більш еластичним та легким.

      тісто під рушником

Гарно вимішане тісто повинне бути гладким, без грудок та вкраплень. Обов’язково врахуйте ці моменти при випіканні великодньої паски.

Раніше ми писали про: Великдень 2023. Відомі дні, коли не можна пекти паски.