Циклон Linus. У найближчі дві доби до Дніпра завітають дощі та мокрий сніг

У п'ятницю, 17 листопада, в західних, східних і північно-східних областях України очікується невеликий дощ і мокрий сніг, повідомляє Дніпровська панорама, спираючись на прогноз погоди Укргідрометцентру.

Удень на заході країни помірні опади. На решті території без істотних опадів. Вітер північно-західний із переходом у південно-східний, 7-12 м/с.

Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу. Вдень 0-5° тепла, у південних областях і на Закарпатті 4-9° тепла, на півдні Одещини до 13°.

У Карпатах сніг, температура вночі та вдень 0-5° морозу.

У Києві в п'ятницю без істотних опадів, вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 2-4° тепла.

Спостереження обсерваторії

Як повідомляє Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського, найвищу температуру вдень 17 листопада в Києві було зафіксовано 2002 року, вона становила 16,7° тепла, найнижчу вночі - 15,6° морозу 1902 року.

Погода далі

У суботу, 18 листопада, очікується ускладнення погодних умов. Так, у західних, Вінницькій, уночі й у Житомирській областях очікується помірний сніг, на Прикарпатті та в Карпатах сильний сніг, на дорогах ожеледиця. У південній частині помірний, на Одещині значний дощ.

На решті території без істотних опадів, лише вдень у Кіровоградській, Черкаській та Дніпропетровській областях мокрий сніг і дощ.

Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 0-5° тепла. У південній частині вночі 2-7° тепла, вдень 5-10°, у Криму до 13°. У Карпатах уночі та вдень 1-6° морозу.

Вітер переважно північно-східний, 7-12 м/с. У південній частині та східних областях пориви 15-20 м/с.

Прогноз погоди від Наталки Діденко

17-го листопада, через діяльність активного циклону з південного заходу на ім'я Linus (карта) в західних областях України очікується хмарна волога погода із дощем та мокрим снігом. До негоди приєднається сильний вітер південно-східного напрямку.

карта 17 листопада

Невеликі дощі можливі у східній частині України.

На решті території у п'ятницю істотних опадів не передбачається.

Температура повітря в Україні буде низькою.

Найближчої ночі на заході та півночі від 3 тепла до 3 морозу, на решті території +2+7 градусів. А впродовж дня 17-го листопада очікується +3+8 градусів, на півдні +7+11 градусів, обіцяє синоптик.

У Києві завтра буде хмарна погода, істотні якісь опади - навряд. Вночі +1+3 градуси, на околицях до мінус одного, вдень у п'ятницю близько +4 градусів.

Нагадаємо, раніше ми писали: На Україну насуваються 14-градусні морози та сніг. Яку погоду чекати у Дніпрі