Давно ганяюсь за цим рецептом. Тонкі пиріжки з картоплею "Селянські"
Оксамитове тонке тісто з товстим шаром картопляної начинки. Найпростіші інгредієнти, але пиріжки просто тануть у роті і виходять такі тоненькі і м'які, пише Дніпровська панорама.
Для тіста:
- 1 склянка теплого картопляного відвару
- 1 чайна ложка сухих дріжджів
- 1 столова ложка цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- 2,5 склянки борошна
Для начинки:
- 6-7 середніх картоплин
- 2-3 цибулини
- 50 г вершкового масла
- іль, мелений чорний перець
- олія для смаження
Готуємо:
Картоплю очистити, нарізати скибочками та відварити у підсоленій воді до готовності.
Цибулину згасити на вершковому маслі.
З картоплі злити відвар (частину залишити для тіста) і розім'яти товкачем.
У відварі розчинити дріжджі, цукор, сіль. Всипати 2 склянки борошна і замісити м'яке липкувате тісто. Поставити тепло на годину. Потім всипати борошно, що залишилося, і ще раз вимісити.
Тісто розділити на 3 частини, кожну сформувати ковбаскою.
Нарізати впоперек на шматочки. Кожен шматочок скачати в кружечок.
На середину кружечка викласти столову ложку з гіркою начинки.
Краї підняти та защипати.
Пиріжок перевернути швом вниз і приплюснути до товщини близько 5-7 мм.
Пиріжки викладати швом вниз у велику кількість розпеченої олії.
Швидко зарум'янювати з обох боків.
Готові пиріжки обсушити на серветці від зайвої олії.
Подавати гарячими зі сметанкою.
Нагадаємо, раніше ми писали: Самарський переїзд у Дніпрі: ями та пробки залишилися в минулому