Давно ганяюсь за цим рецептом. Тонкі пиріжки з картоплею "Селянські"

Оксамитове тонке тісто з товстим шаром картопляної начинки. Найпростіші інгредієнти, але пиріжки просто тануть у роті і виходять такі тоненькі і м'які, пише Дніпровська панорама.

Для тіста:

  • 1 склянка теплого картопляного відвару
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 1 столова ложка цукру
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 2,5 склянки борошна

Для начинки:

  • 6-7 середніх картоплин
  • 2-3 цибулини
  • 50 г вершкового масла
  • іль, мелений чорний перець
  • олія для смаження

пиріжки

Готуємо:

Картоплю очистити, нарізати скибочками та відварити у підсоленій воді до готовності.

Цибулину згасити на вершковому маслі.

З картоплі злити відвар (частину залишити для тіста) і розім'яти товкачем.

У відварі розчинити дріжджі, цукор, сіль. Всипати 2 склянки борошна і замісити м'яке липкувате тісто. Поставити тепло на годину. Потім всипати борошно, що залишилося, і ще раз вимісити.


Тісто розділити на 3 частини, кожну сформувати ковбаскою.

Нарізати впоперек на шматочки. Кожен шматочок скачати в кружечок.

На середину кружечка викласти столову ложку з гіркою начинки.

Краї підняти та защипати.

Пиріжок перевернути швом вниз і приплюснути до товщини близько 5-7 мм.

Пиріжки викладати швом вниз у велику кількість розпеченої олії.

Швидко зарум'янювати з обох боків.

Готові пиріжки обсушити на серветці від зайвої олії.

Подавати гарячими зі сметанкою.

тонкі пиріжки

Нагадаємо, раніше ми писали: Самарський переїзд у Дніпрі: ями та пробки залишилися в минулому