Де у Дніпрі купити мотрійку та подарунок президентського рівня (фото та відео)

У Дніпрі на алеї художників, що розташувалася на проспекті Яворницького, під час війни зовсім мало людей. Іноді продавців більше, ніж покупців. Але сувеніри все ж  таки продаються. Українські національні вироби мають попит у іноземців й алею художників часто відвідують ті, хто збирається у подорож за кордон. Саме вони можуть залишити тут кругленьку суму. Про це повідомляє Дніпровська панорама

алея художників Дніпроалея художників Дніпро

Одним з найпопулярніших сувенирів залишається так звана матрьошка. В Україні вона давно стала мотрійкою (від Мотрі), але іноземці більше звикли до "матрьошки".

Прототипом матрьошки була японська іграшка, а росіяни привласнили її та малювали на неї свою "красуню". А  наша мотрійка не завжди пов'язана з жіночим образом. Ось робота моєї бабусі - це українська родина, - пояснює продавчина Марина.

алея художників Дніпроалея художників Дніпроалея художників Дніпроалея художників Дніпро

Коштує така мотрійка 800 гривень. Її виробляють з липи, тому шо саме це дерево можна тонко виточити. Липа вважається дорогим матеріалом.

На алеї безліч предметів з петриківським розписом. Такий подарунок можна придбати за суму від 70 до 1000 гривень.

Продавчиня Тетяна пропонує подарунок, за її словами, президентського рівня. Мова йде про тарілку з петриківським розписом, у центря якої зроблені на металі краєвиди Дніпра. Справді, виглядає дуже красиво та якісно. Такий сувенір - від 850 гривень. 

алея художників Дніпро

Більш ходові презенти - стилізовані під вишивку сумки-шопери - від 280 грн. Ще дешевше будуть магніти - від 60 грн.

алея художників Дніпроалея художників Дніпро

Нагадаємо, раніше ми писали, що у центрі Дніпра дозрівають величезні гарбузи.