День святого Миколая. Як зустріти свято, щоб щастя вистачило на рік

У середу, 6 грудня, в Україні святкують День святого Миколая Чудотворця, якого люди найчастіше просять про здоров'я, щастя, удачу, успіх у справах, захист від бід і напастей. А діти завжди чекають від святого Миколая подарунків. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

святий миколай

Історія свята

Святий Миколай був архієпископом Мир Лікійських у III столітті. Він був відомий своєю добротою і щедрістю, часто допомагав бідним і нужденним. Після смерті Миколай був канонізований і став одним із найшанованіших святих у християнському світі.

Традиції святкування

святий миколай1

За народними повір'ями, святий Миколай приходить вночі з мішком подарунків і залишає їх у чобітках, які діти розставляють на підвіконні.

У День святого Миколая в Україні прийнято відвідувати церкву, молитися за здоров'я рідних і близьких, також прийнято давати милостиню бідним.

Що треба робити у день святого Миколая

  • Привітайте своїх рідних і близьких особисто. Цей жест покажете їм, що ви їх любите і цінуєте.
  • Подарунок не обов'язковий, але він буде приємним сюрпризом.
  • Зробіть щось хороше для інших. Це найкращий спосіб відзначити День святого Миколая.

Молитва за здоров'я

О, святий Миколай Чудотворець! Ти добрий і милостивий, ти допомагаєш усім, хто потребує. Прошу тебе, захисти моє здоров'я і здоров'я моїх близьких. Нехай ми будемо здоровими і сильними, щоб жити довго і щасливо.

Молитва за щастя

О, святий Миколай Чудотворець! Ти допомагаєш людям у справах. Прошу тебе, подаруй мені удачу в моїх справах. Нехай у мене все буде добре, і я буду успішним.

Молитва за захист

О, святий Миколай Чудотворець! Ти захищаєш людей від бід і напастей. Прошу тебе, захисти мене від усіх негараздів. Нехай я буду в безпеці і не буду знати бід.

Молитва дітей про подарунки

О, святий Миколай Чудотворець! Ти приносиш подарунки дітям. Прошу тебе, подаруй мені подарунки на Різдво. Нехай у мене буде все, що я хочу, і я буду щасливим дитиною.

Молитися до святого Миколая можна в будь-який час, але найчастіше люди моляться йому в День святого Миколая.

Що не можна робити у День святого Миколая

  • Лаятися та сваритися. Вважається, якщо порушити цю заборону, то на весь рік накличеш на себе нещастя.
  • Займатися важкою фізичною роботою. Вважається, що якщо порушити цю заборону, то на весь рік будеш працювати важко і не матимеш успіху.
  • Стригти волосся та нігті. Вважається, що якщо порушити цю заборону, то на весь рік будеш хворіти.
  • Відмовлятися від допомоги іншим. Вважається, що якщо порушити цю заборону, то на весь рік будеш потребувати допомоги інших.

День святого Миколая - це особливе свято, яке приносить радість і щастя дітям і дорослим. Це свято нагадує нам про важливість доброти, милосердя і щедрості.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі відкрила двері резиденція Святого Миколая.