Діти бояться ходити вулицями: у Дніпрі кози тероризують мешканців району (ексклюзив, відео)

У Дніпрі у приватному секторі на Лівобережному людей тероризують агресивні кози. Вони ходять вулицями та нападають на людей, штовхають, тощо, повідомляє Дніпровська панорама. Наш кореспондент вирішив дізнатись, що відбувається та як виявилось, про проблему вже відомо не лише мешканцям. Але про детальніше читайте далі.

Як повідомили нам мешканці прилеглих вулиць, кози гуляють по вул. Робесп’єра майже кожного дня. Місцеві мешканці вимушени навіть зустрічати та проводжати дітей, тому що вони просто бояться ходити вулицею. Кажуть, можуть напасти на будь-кого, нещодавно штовхнули літню жінку.

скажені кози Дніпро

Звісно ж місцеві неодноразово звертались до поліції, намагаючись вирішити цю проблему.

Коментар поліції

Кореспондент Дніпровської панорами зателефонував дільничному АНД району Андрію, який займався цією справою. Він відповів, що дійсно, це вже не перше звернення з цього приводу. З’ясувалося, що кози не тільки нападають на людей, та ще шкодять майно - одяг, дерева, навіть машини.  Поліція відреагувала на звернення містян. Із господарем худоби проводились профілактичні бесіди, але як бачите, ситуація знову повторилась. Цього разу з дитиною, і про цей випадок ви бачите відео. Також поліція викликала Зооконтроль, але справа виявилась не в його компетенції.

Наразі за зверненнями містян ми склали адмінпротокол. Вже дуже скоро буде судібне засідання - без рішення суду поліція не може вилучати тварин. Також ми надали юридчні консультації щодо пошкодженого майна, усі випадки фіксуються, а мешканці потім можуть подавати на компенсацію.

Причини агресивної поведінки кіз (думка експерта)

Як розповів нам кандидат біологічних наук, старший науковий співробітника наукового відділу природного заповідника «Дніпровсько-Орільський» Олександр Пономаренко, кози бодаються чи штовхаються, тому що в них це вроджений інстинкт. Вони зграйні тварини, а у групі завжди є конкуренція, тому для них це норма життя. Практика показує, що навіть господарям важко відучити їх від штовхання.

скажені кози Дніпро

Звичайно кіз тримають поодинокі люди, це набагато дешевше, ніж годувати корів, тому що кози їдять усе - будь-які бур’яни, тощо. Причиною такої поведінки можуть бути різні фактори - кози таким чином можуть навіть гратись. Ще вони так тренуються. А взагалі, це дивні створіння, то ви можете їм просто не сподобатися.

Ще один момент - це ревнощі, наприклад, ви розмовляєте із господарем кози, а їй у цей час потрібна його увага, тож вона може вас штовхнути.

Детальніше про те люди бояться кіз, дивіться у відео

Також раніше ми писали Оце так гидота: у Дніпрі купили консерви з жахливим створінням