Диво-тісто для пампушок за 20 хвилин. Готуємо пишні часникові булочки-пампушки

Як приготувати найсмачніші у світі булочки-пампушки за перевіреним і дуже простим рецептом. Це чудова заміна хлібу, тільки набагато смачніше, та й готуються вони дуже просто. Для тих, хто не любить поратися з тістом, розкриємо маленький секрет. Готування настільки просте, і тісто вийде таким м'яким і пухким, що працювати з ним - одне задоволення, передає Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

- Пшеничне борошно - 500 г
- Пресовані дріжджі - 20 г
- Сіль – 0.5 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Рослинна олія - 50 мл
- Тепла вода - 300 мл
- Зелень - 1 невеликий пучок
- Часник - 2-3 зубчики
- Вершкове масло - 10 г

пампу1

Приготування:

1. Змішуємо борошно, що просіює (200 г) з дріжджами, теплою водою і цукром. Накриваємо кришкою та залишаємо на 30-40 хвилин.

2. Додаємо олію та сіль. Потім поступово додаємо просіяне борошно, що залишилося. Замішуємо тісто протягом 10-15 хвилин. Тісто має вийти м'яким та податливим.

3. Готове тісто скочуємо в кулю та накриваємо кухонним рушником. Залишаємо в теплому місці.

4. Коли тісто збільшиться вдвічі, викладаємо його на робочу поверхню, формуємо одну кулю.

5. Форму для випікання добре змащуємо вершковим маслом.

6. Готове тісто ділимо на 2 частини з кожної, розгортаємо прямокутник, згортаємо в рулет і відрізаємо по невеликому шматочку.

7. Обмочуємо кожну булочку в суміш із рубаної зелені, часнику та олії.

8. Викладаємо булочки у підготовлену форму.

9. Накриваємо форму з тестом харчовою плівкою та залишаємо на вистоювання на 60-90 хвилин.

10. Потім ставимо в розігріту до 210 С духову шафу приблизно на 30 хвилин, до готовності та апетитної золотистої скоринки на поверхні пампушок. Даємо пампушкам трохи охолонути у формі, потім дістаємо їх і подаємо до столу.

Смачного!