Дніпро готується до можливих блекаутів: як забезпечать тепло та воду в оселях містян

У Дніпрі продовжують готуватися до можливих блекаутів. Для цього на теплорозподільчих пунктах міста встановлюють потужні генератори. Вони мають забезпечити безперервне подання води та тепла до осель мешканців у разі довготривалого відключення світла, повідомляє Дніпровська панорама.

генераторигенератори2

За словами начальника теплової дільниці КП «Теплоенерго» Сергія Агруча, на одному з міських житломасивів вже встановлено генератори на семи з дев'яти теплорозподільних пунктів. Це дозволить забезпечити безперервне водопостачання та опалення мешканців у разі тривалого відключення світла.

Тривалість автономної роботи системи прорахувати важко, але це в середньому 6 годин», – зазначив начальник теплової дільниці КП «Теплоенерго» Сергій Агруч.

генератори5

Загалом на балансі КП «Теплоенерго» 374 котельні та понад 50 теплорозподільних пунктів. Забезпечити всі об'єкти альтернативними джерелами енергії вкрай важко, але фахівці продовжують цей процес.

Таким чином системі опалення забезпечать циркуляцію та уникання розмерзання під час аварійних або тривалих відключень світла.

Важливо розуміти, що генератор не може працювати цілодобово. Година його роботи потребує 100-200 літрів дизельного палива у залежності від потужності та навантаження.

На деяких об'єктах теплопостачання стоять 2-3 генератори. Їх вмикають у разі гострої потреби.

Нагадаємо, ранше ми писали, як швидко усувають пошкодження на водопровідних мережах Дніпра.