Дніпро накриють сильні магнітні бурі. Відомі дати

Магнітні бурі виникають внаслідок взаємодії потоків сонячного вітру із магнітосферою нашої планети. Вони можуть впливати на чутливу електроніку й навіть викликати збої у роботі електричних мереж. Прогноз магнітних бур також дуже важливий для людей, які гостро реагують на активність сонячних потоків. Передає Дніпровська панорама з посиланням на Gismeteo

До кінця березня залишається лише 10 днів, проте за цей час  магнітні бурі  накриють Землю ще двічі. При цьому одна з них буде дуже сильною. 

У прогнозі зазначено, що у суботу, 25 березня, сила обурень досягне 6 балів, що можна розцінювати, як помірну магнітну бурю. У неділю вони трохи зменшаться, але завершення геомагнітної активності варто чекати лише в понеділок, 27 березня.

     

Другий період активності на Землі настане наприкінці місяця і також триватиме два дні - 30 та 31 березня. Однак у цьому випадку її сила досягатиме 5 балів, що розцінюється як слабка магнітна буря.

     

Попри популярні переконання, вплив цього явища на людину не є науково обґрунтованим фактом, а тому більшість фахівців ставляться до подібних тверджень з великою часткою скепсису.

     

Наприклад, лікарі-терапевти говорять, що найчастіше погіршення самопочуття під час магнітних бур викликані не "метеозалежністю", а іншими більш реальними проблемами зі здоров’ям. Втім, існує й інша точка зору, яка потребує подальшого вивчення питання. Звертати увагу на магнітні бурі все ж варто.

Раніше ми писали про: У Дніпрі суттєво подорожчали картопля, морква та капуста. Що відбувається.