Як мешканцям Дніпра перейти на літній час без ризику для здоров'я: поради лікаря (Відео)

Наприкінці цього тижня Україна переходить на літній час. Стрілку годинника доведеться перевести вперед. У зв’язку із цим у деяких людей виникають розлади здоров’я. Як убезпечити себе лікарка Маргарита розповіла в ексклюзивному інтерв'ю "Дніпровскої панорами".

Сімейна лікарка Маргарита говорить, що найбільш вразливі категорії людей ті, що мають розлади серцево-судинної системи. Їм необхідно обмежити вживання жирної їжі та дещо змінити свій звичний графік.

Людям віком 60 плюс та тим, що мають проблеми із серцево-судинною системою лікарка радить підготуватись до переходу на літній час хоча б за декілька днів.

Для більш молодих та для дітей це буде не так важко, але також можуть бути якісь "проблемки", - говорить лікарка.

Серед неприємних "сюрпризів", які чекають українців у зв'язку з переходом на літній час вона назвала: головний біль, втрату концентрації уваги, можлива схильність до переїдання, роздратування, втрата сну, можлива навіть агресія.

Людям, які прокидаються за будильником, Світлана радить ставити його за кілька днів до переведення на 10-15 хвилин раніше. Засинати також на 10-15 хвилин слід раніше, а перед сном намагатись не дивитись телевізор, гаджети, не їсти жирну їжу, адже організм має готуватися до сну, який у дорослому віці має тривати щонайменше 8 годин.

Також буде корисним замінити жирну їжу на білкову.

Це може бути риба - запечена або відварна, це овочі з тією ж рибою чи куркою. Це білкова їжа з овочами, - радить лікарка.

Загалом же більшість лікарів схиляються до думки, що настав час відмовитись від переведення стрілки годинника раз на півроку.

Докладніше - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Неофіційно працюючі дніпряни повинні заплатити податок: що треба знати