Дніпро передав Силам оборони України партію необхідного обладнання на понад 6 млн грн

Дніпро продовжує системно забезпечувати Сили оборони необхідною технікою. Місто залишається лідером у цій підтримці серед інших українських громад та щотижня доправляє на передову нові партії устаткування, яке купує безпосередньо за заявками військових. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

«Це не перша допомога від територіальної громади Дніпра та від всіх наших мешканців. Нині ця допомога сприяє нам у нарощуванні систем управління: це засоби відображення та зв’язку на наших нових пунктах управління», – прокоментував військовий ПвК «Схід» Сергій.

Нині оборонці забирають 45 комплектів рацій та понад півтори сотні одиниць комп’ютерного обладнання. Насамперед це ноутбуки та планшети. Військові отримали також майже чотири десятки проєкторів, сенсорних панелей, телевізорів та моніторів. А ще – телефони, комплекти мобільного енергозабезпечення, мережеве обладнання, рації, монітори та іншу компʼютерну техніку, яку замовляли захисники.

пер1

«Сьогодні у нас чергова передача допомоги, і ми передаємо обладнання на понад 6 млн грн. Це найнеобхідніше, що вони замовляли. Більша частина саме цієї партії допомоги піде на захист нашого неба – до наших сил ППО. Ми постійно передаємо допомогу нашим захисникам, і скажу, що ця – не остання цього року», – прокоментував директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Ще одну потужну допомогу Дніпро планує передати перед новим роком. Це дрони різних моделей, автівки та інше необхідне устаткування.

пер2

«Ми чекаємо від Дніпра найближчим часом транспорт для наших мобільних вогневих груп, також тепловізійні приціли нічного бачення. Це дуже важлива допомога. Автівки дозволять нашим мобільним групам оперативно змінити позицію під час атаки. Ці групи успішно відбивають навалу шахедів та інших безпілотників.

Тож їхня комплектація нині важлива для захисту нашого неба. Вони працюють у польових умовах 24/7. І завдяки допомозі, яку ми очікуємо від Дніпра, ми зможемо збільшити кількість та ефективність мобільно-вогневих груп. Ми постійно, завдяки міській раді Дніпра, отримуємо допомогу. А головне, їхня команда діє оперативно. Якщо тільки тиждень тому ми подали запит, то сьогодні вже все забрали», – прокоментував військовослужбовець однієї з частин ПвК «Схід» Ігор.