Дніпро працевлаштував близько 60 тисяч вимушених переселенців (Фото)

Дніпро продовжує активно допомагати вимушеним переселенцям знайти роботу. За 18 місяців повномасштабної війни наше місто допомогло працевлаштувати 60 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

0x0 (1)

Нове робоче місце у нашому місті зміг знайти і Олексій Губорєв. Чоловік раніше проживав у Краматорську на Донеччині. Після повномасштабного вторгнення рф до нашої країни він був змушений разом із дружиною виїхати з рідного міста. Родина чекала на дитину. У Дніпрі чоловік зміг знайти роботу в  «Дитячо-юнацькому центрі «Штурм» ДМР. Під нього заклад створив секцію карате.

0x0 (2)

"Ми обрали Дніпро, адже тут є найкраща лікарня, де дружина народжувала.Нам всі знайомі її радили. Нашій доньці вже 1 рік та 4 місяці. А щодо роботи, то я вдячний "Штурму". Вони мене прийняли та допомогли всім необхідним. У травні я провів своє перше заняття, на яке прийшла лише одна дитина. Нині ж я навчаю близько 150 вихованців у двох філіях закладу. Зараз готуємось до обласного чемпіонату. У  грудні хочемо позмагатись за першість на всеукраїнському", - розказує тренер з карате КПНЗ «Дитячо-юнацький центр «Штурм» ДМР Олексій Губорєв. 

Тільки "Штурм" з початку війни працевлаштував 20 вимушених переселенців. А прийняв у секції 208 дітей з числа ВПО.

Активно працевлаштовує на роботу і соціально-відповідальний бізнес.

0x0 (3)

Максим Поліщук близько 3 років працював у ТЦ «Епіцентр» у рідному Краматорську. Але з початку повномасштабного вторгнення мусив теж виїхати до Дніпра.

"7 березня 2022 року ми вирішили виїхати до Дніпра. Ми заздалегідь знайшли тут квартиру. А щодо роботи, то наша мережа створила чат-бот, в якому ми бачили  вакансії по всій Україні. Таким чином, коли ми виїжджали з Краматорська, то ми з дружиною знали, де будемо працювати", - прокоментував Максим Поліщук. 

Зміг релокуватись до Дніпра і колега Максима - Валерій Квіта. Чоловік теж виїхав з Краматорська разом з дружиною. 

"Коли почалась повномасштабна війна, то в моєму рідному місті стало дуже небезпечно перебувати. Дітям було дуже страшно, тож ми прийняли важке рішення - виїхати. Це було 3 квітня минулого року. Тут, у Дніпрі, я перевівся на ту ж саму посаду і 5 квітня вийшов вже працювати", - прокоментував Валерій Квіта. 

0x0 (4)

З початку повномасштабного вторгнення саме в цей магазин взяли на роботу 85 вимушених переселенців.

"Це ВПО з Краматорська, Бахмуту, Харкова, Маріуполя та з інших міст, де велись, або ще ведуться активні бойові дії. Кожному працівнику ми пропонуємо повний соціальний пакет. Нам також пропонує співробітників інспекція з питань праці та зайнятості населення ДМР. Ми їм також пропонуємо ті вакансії, які в нас є. В цілому, ми беремо не лише тих співробітників, які працювали у тимчасово окупованих містах, або ж де ведуться активні бойові дії, а всіх охочих навіть без досвіду роботи. Бо в нас є навчання, і ми допомагаємо опанувати роботу в нас", - прокоментувала директорка ТЦ «Епіцентр» на Запорізькому шосе Катерина Рожко.

Дніпро може знайти роботу всім, кому це необхідно. Наше місто - лідер за працевлаштуванням. На сьогодні у нас 525 тисяч людей, які цього потребували, мають роботу. А за 18 місяців повномасштабного вторгнення завдяки телеграм каналу, який створила інспекція з питань праці та зайнятості населення ДМР, було працевлаштовано близько 22 тисяч людей в тому числі і ВПО. 

"До вересня 2022 року кількість працевлаштованих ВПО у Дніпрі була меншою за 10%. Проте з минулої осені ситуація кардинально змінилася, і вже навесні у місті 35% переселенців мають роботу. А станом на вересень цього року ця цифра виросла до 60%. Тобто близько 60 тисяч ВПО вже працевлаштовані. Активно у цьому питанні сприяють і департаменти та комунальні заклади міської ради. За 1,5 року війни працевлаштовано 4 957 людей, з них 714 - це вимушені переселенці. А щодо безробітних, то на сьогодні їх кількість складає 1 200 людей, а на початок 2022 року ця цифра сягала 3 350 осіб", - прокоментувала очільниця інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР Тетяна Янушкевич.