Дніпро виділить понад мільярд гривень на підтримку захисників України в 2024 році

Дніпро виділить понад мільярд гривень на підтримку ЗСУ та Сил оборони в 2024 році. Це рішення було ухвалене депутатами міської ради під час 44-ї сесії, яка відбулася 6 грудня, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на "Наше місто".

Найбільша частина коштів - 350 мільйонів гривень - буде спрямована на придбання усього необхідного для військових, зокрема дронів та обладнання. Ще 300 мільйонів гривень буде витрачено на створення та оновлення укриттів.

100 мільйонів гривень буде виділено на підтримку переселенців, зокрема на матеріальну допомогу постраждалим від ворожих атак та аварійні ремонти житлового фонду та комунальних закладів у випадку "прильотів".

Це рішення було прийняте на тлі того, що центральна влада відібрала у місцевого самоврядування "військовий" ПДФО - податок на доходи фізосіб, який раніше надходив до місцевих бюджетів. Відповідно, міський бюджет Дніпра недоотримає понад 3,3 мільярда гривень.

Це - державницька позиція міського голови Бориса Філатова та депутатського корпусу, - зазначив заступник міського голови Володимир Міллер.

Нагадаємо, раніше ми писали: У День ЗСУ Дніпро доправив військовим чергову партію дронів і техніки на ще майже 12 млн грн

Філатов: Україна бʼється за свободу понад 650 днів. Дніпро продовжує допомагати фронту