Дніпро відзначає День Конституції України: у місті поклали квіти до пам'ятника молодому Тарасові Шевченку (Фото)

У Дніпрі відзначають День Конституції. У середу, 28 червня, у Дніпрі до пам'ятника молодому Тарасові Шевченку поклали квіти з нагоди 27-ї річниці основного закону України. В урочистостях взяли участь представники міста, області, районів, районних адміністрацій міста, представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

Покладання квітівПокладання квітівСанжара Дніпро

"Конституція - основний закон країни, якір, що дає можливість усталено розвиватися, розуміти базові принципи, від яких не можна відходити. Обмеження, які накладаються Конституцією, можуть бути порушені лідерами держави, і бачили, до чого це зазвичай призводить — узурпації влади, хаосу. Колишній президент Янукович намагався "перекроїти" Конституцію під себе і це призвело до народної революції, втрати територій, закладання підстав для агресії рф і подальшої ескалації цих дій. Словом, усе, що повʼязано з Конституцією, - дуже важливе для держави. Вона є базовим законом, закладає основні гарантії прав людей, обов’язки, обмеження для влади. Якщо це реалізується, то така держава є правовою, демократичною", - зазначив секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.

Пам'ятник Шевченку

Конституцію України ухвалили 28 червня 1996 року. Тоді у Верховній Раді "за" прийняття Основного закону проголосували 315 народних депутатів.