Дніпро запускає програму підтримки виробників FPV-дронів. На перший етап виділено 20 млн грн

У Дніпрі запускають одну з перших в Україні програму підтримки виробників FPV-дронів - про це напередодні заявив міський голова. Відповідне рішення депутати ухвалили під час 3-ої чергової сесії Дніпровської міськради 19 липня. Ініціатором цієї ідеї став мер Борис Філатов, який минулого місяця оголосив, що місто розробить механізми інвестування в масове виробництво таких безпілотників. Це дозволить швидше забезпечувати потреби бійців на фронті, а ще підтримати вітчизняних розробників. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

"Нам потрібно не лише закупати дрони іноземного виробництва за кордоном, а й самим працювати в цьому напрямку та виробляти їх тут", - наголосив Борис Філатов.

Нині FPV-дрони вважають відносно новим типом БпЛА, а їхньою особливістю є вид від першої особи. У війні з росією вони є одними з найзатребуваніших. Низку моделей збирають саме в Україні, тож їхня вартість подекуди відчутно менша за іноземну техніку.

На перший етап програми підтримки виробників FPV-дронів мерія Дніпра виділяє 20 млн грн. За ці гроші придбають дрони тих моделей, які замовлятимуть військові.

0x0 (1)

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Дніпро посідає перше в країні місце по закупівлях дронів для ЗСУ. Через систему "Прозорро" місто витратило на це 268 млн грн.