Дрони для Перемоги: через систему "Прозорро" Дніпро придбав безпілотників для ЗСУ на 268 мільйонів гривень

Місто Дніпро – лідер із закупівлі дронів для ЗСУ. Як повідомляє видання "Наші гроші", від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну через систему "Прозорро" було зроблено 270 замовлень. Половина з них припадає на двох організаторів - комунальне підприємство "Інфо-рада-Дніпро" з Дніпра та виконком мерії Кривого Рогу. При чому останній виділив 146 мільйонів гривень, а мерія Дніпра майже удвічі більше – 268 мільйонів гривень. Таким чином, Дніпро є чемпіоном України із закупівлі дронів. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

Розуміючи потребу ЗСУ у безпілотниках, міський голова Дніпра Борис Філатов наголошує: місто буде їх закуповувати і надалі. Дніпро віднайде і механізми, аби вкладати кошти у масове виробництво дронів. Комунальне підприємство "Інфо-рада-Дніпро" закупило здебільшого квадрокоптери "Mavic" різних модифікацій.

дроны в днепре покупка

Слід відзначити, що Дніпро допомагає фронту не тільки безпілотниками. Неодноразово місто відправляло на передову придбане військове спорядження і продовжує забезпечувати бійців ЗСУ необхідними БпЛА, технікою, швидкими. За час повномасштабної війни на різне оснащення, а також зведення оборонних споруд і субвенції військовим Дніпро вже витратив понад 2 млрд гривень та продовжує допомагати армії.