Дніпропетровщина може втратити урожай абрикосів цього року (відео)

Цієї весни погода вплинула на цвітіння абрикосів. Тож зараз шанувальники смачних фруктів у Дніпрі роздумують, чи зможуть поласувати абрикосами цього року, передає Дніпровська панорама з посиланням на інформацію та відео-сюжет сайту "Наше місто".

Цвітіння абрикосу за сприятливих умов закінчується появою зав'язі. Але трапляються ситуації, коли навіть наявність квітів не гарантує відповідної врожайності. Така аномалія зустрічається досить часто. Ось і цієї весни, цвітіння було багатим, але похолодання та ливневі дощі вплинули саме на квіти абрикосів.

У нашій зоні я обрізав дерева та дивився, багато було пустих не оплодотворенних квіточків. А були й ті, в яких були зачатки. Я не скажу що багато буде абрикосів й не скажу що зовсім не буде. Шото буде. Ніхто не знає, бо біля кожного дому, на кожному участці є свій мікроклімат - розповів голова правління садівничих товариств Дніпропетровської області Прасіл Виктор Миколайович.

Досвідчені садівники кажуть, що такі рокі вже були, але якимось чином врожай абрикосів все ж був нормальним.

Великий недобір буде абрикосів. Єдина надія, що нам привезуть. Тим , хто любе. А тіх, хто не любе - немає, це точно, -каже Віктор Прасіл

Абрикоси в Україну привозять з Іспанії, з Португалії, Азербайджану. Втім,наші кращі.

Наші обробляти не будуть, тому що близький ринок збуту. Навіщо тратиться виробнику у процесі вирощування абрикос ще обробляти. Це додаткові фінанси. Якщо наших нема,а хочеться, то де дінешься...- додає Віктор Прасіл.

Раніше ми писали про: На Дніпропетровщині помітили загадкового жука.