Дніпропетровщина може втратити урожай абрикосів цього року (відео)

Цієї весни погода вплинула на цвітіння абрикосів. Тож зараз шанувальники смачних фруктів у Дніпрі роздумують, чи зможуть поласувати абрикосами цього року, передає Дніпровська панорама з посиланням на інформацію та відео-сюжет сайту "Наше місто".

квіти абрикосу

Цвітіння абрикосу за сприятливих умов закінчується появою зав'язі. Але трапляються ситуації, коли навіть наявність квітів не гарантує відповідної врожайності. Така аномалія зустрічається досить часто. Ось і цієї весни, цвітіння було багатим, але похолодання та ливневі дощі вплинули саме на квіти абрикосів.

абрикос під дощем

У нашій зоні я обрізав дерева та дивився, багато було пустих не оплодотворенних квіточків. А були й ті, в яких були зачатки. Я не скажу що багато буде абрикосів й не скажу що зовсім не буде. Шото буде. Ніхто не знає, бо біля кожного дому, на кожному участці є свій мікроклімат - розповів голова правління садівничих товариств Дніпропетровської області Прасіл Виктор Миколайович.

Досвідчені садівники кажуть, що такі рокі вже були, але якимось чином врожай абрикосів все ж був нормальним.

абрикоси на гілці

Великий недобір буде абрикосів. Єдина надія, що нам привезуть. Тим , хто любе. А тіх, хто не любе - немає, це точно, -каже Віктор Прасіл

Абрикоси в Україну привозять з Іспанії, з Португалії, Азербайджану. Втім,наші кращі.

абрикосы россыпь

Наші обробляти не будуть, тому що близький ринок збуту. Навіщо тратиться виробнику у процесі вирощування абрикос ще обробляти. Це додаткові фінанси. Якщо наших нема,а хочеться, то де дінешься...- додає Віктор Прасіл.

Раніше ми писали про: На Дніпропетровщині помітили загадкового жука.