Дніпровський кондитер створив кулінарний шедевр: торт-острів, що вражає масштабом
Дмитро Нікіфоренко, талановитий кондитер з Дніпра, знову підкорив світ вишуканих десертів. Його новий шедевр – це справжній виклик кондитерському мистецтву: панорамний торт-острів вагою 20 кг і розміром 1 метр на 55 сантиметрів. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на фб сторінку Дмитра Нікіфоренка.
Як відомо, відтворення реальних об’єктів у вигляді тортів – це надзвичайно складний процес. Кожна деталь, кожен відтінок має бути ідеально передані. Дмитро зізнається, що робота над таким проектом вимагає не лише кулінарних навичок, а й справжнього художнього таланту та неймовірної терпіння.
"Це були справжні ночі без сну, – ділиться кондитер. – Але коли бачиш результат і розумієш, що зміг створити справжній шедевр, всі труднощі відходять на другий план".
Кондитер Нікіфоренко написав про свою роботу:
Всім, хто займається кондитерською справою, відомо, як важко іноді вдається відобразити точну солодку копію по наданому замовником фото.
А ще важче, відтворити у міні- копії детальне зображення реальної місцевісті.
Я вже писав, як проходить процес підготовки до таких тортів: це і промальовка макета, масштабування, виготовлення ліпних деталей, і всі процеси пов'язані з випіканням, зборкою та декоруванням торта. А в цьому випадку, ще і заливка частини торта смачним желе. Додайте сюди, ще і розрахунок розмірів і підготовку підкладки під торт.
Все це займає дуже багато часу.
Тут і ночі без сну, і нервові зриви, і робота, як то кажуть -" на межі". Але, головна задача - видати замовлення в оговорений строк і що найголовніше, створити так званий ВАУ- ЕФЕКТ!
І сьогодні, для Вас мій новий панорамний торт.
Його розміри: 1 м х 55 см, а приблизна
вага 20 кг.
Начинка:
*нижня частина острова: ніжні медові коржі, сирно-вершковий крем Чіз, бананово-апельсиновий курд;
*верхня частина острова: шоколадний бісквіт, шоколадний крем Тірамісу, вершкова карамель.
Весь декор їстівний. Вода - смачне лимонне желе.
Що ж такого особливого в цьому торті?
Деталізація: Кожен елемент острова – від піщаних пляжів до густої рослинності – виконаний з неймовірною точністю.
Начинка: Смак торта не менш вражаючий, ніж його зовнішній вигляд. Ніжні медові коржі, сирно-вершковий крем Чіз, бананово-апельсиновий курд, шоколадний бісквіт, крем Тірамісу та вершкова карамель – це справжня симфонія смаків.
Розмір: Габарити торта вражають. Такий десерт може стати окрасою будь-якого святкового столу.
Техніка виконання: Заливка частини торта смачним лимонним желе додала торту особливої свіжості та легкості.
Як створювався цей кулінарний шедевр, дивіться у відео.
Процес створення такого торта – це справжня творча лабораторія. Від промальовування макету і масштабування до виготовлення ліпних деталей, випікання коржів, зборки та декорування – кожен етап вимагав максимальної концентрації та уваги до деталей.