До святкового столу: соковита буженина з яблучним конфітюром

 Дивне поєднання: свинина, медово-лаймовий маринад та яблучний конфітюр. Вишуканий рецепт страви для святкового столу пропонує відомий шеф-кухар. І це буде чарівно, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на сайт Євгена Клопотенка.

Насправді мікс м’яса та чогось солодкого не нове. Такий кулінарний прийом використовується для балансу смаку, тож, варто спробувати. У нашому рецепті буженини гармонійно об’єдналися: ніжна соковита свинина, кисло-солодкі яблука, аромати хвойного розмарину та часнику.

ПОРАДИ ЩОДО ПРИГОТУВАННЯ БУЖЕНИНИ В ДУХОВЦІ

Беріть будь-який шматочок свинини в залежності від своїх вподобань. Ми захотіли нежирну буженину, тож використали корейку. Аби отримати рум’яну скоринку, змастили м’ясо лаймово-медовим соусом. Такий ефект можна досягнути ще використавши соєвий соус.

Для цієї страви ідеально мати яблука сорту Симиренка. Вони кисло-солодкі та тверді – те, що потрібно для конфітюру.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ЗАПЕЧЕНУ БУЖЕНИНУ З ЯБЛУЧНИМ КОНФІТЮРОМ
 
ІНГРЕДІЄНТИ

Для буженини:

  • 600 г свинячої корейки
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2-3 гілочки розмарину
  • 50 г меду
  • велика морська сіль до смаку
  • чорний мелений перець до смаку
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1,5 лайму
  • 1 зірочка анісу

Для яблучного конфітюру:

  • 200 г кисло-солодких яблук
  • 100 мл води
  • 1 гілочка розмарину
  • 50 г цукру
  • 1 лавровий лист 

БУЖЕНИНА В ДУХОВЦІ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТУ

1. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Свинячу корейку (600 г) помийте, обсушіть паперовими рушниками та зачистьте від плівок і жиру. Змастіть м'ясо 2 ст. л. оливкової олії. Можете використати соняшникову. Посоліть великою морською сіллю та поперчіть з усіх боків. Аби отримати більш виражений аромат, зробіть самі свіжозмелений чорний перець. Ще попередньо підсмажте його на сухій пательні

буженина 1 крок

2. Зробіть неглибокі надрізи в м'ясі та помістіть туди 2-3 гілочки розмарину. Якщо не маєте свіжого розмарину, беріть сухий

Буженина 2

3. Зробіть невеличкі дірочки в м’ясі для 2-3 зубчиків часнику. За бажанням використовуйте більше часнику.

Буженина 3

4. Вичавіть сік з одного лайма та полийте шматок свинини. Натріть цедру з половини цитрусу, не зачіпаючи білу частину та змастіть м'ясо. Можете взяти звичайний лимон, але зауважте, що лайм має більш насичений смак та аромат.

буженина 4

5. Зробіть медово-лаймовий соус для свинини. Для цього змішайте в мисочці сік половини лайма 50 г рідкого меду та 1 зірочку анісу. Добре перемішайте. Якщо у вас мед зацукрований, розтопіть його на паровій бані чи в мікрохвильовій печі. М'ясо перекладіть на деко та змастіть його соусом за допомогою кулінарного пензлика.

буженина 5

6. Поставте м'ясо запікатися за температури 180 градусів 30-40 хвилин в режимі верхнього та нижнього нагріву чи конвекції. Свинина має добре підрум’янитися.

буженина 6

7. Приготуйте яблучний конфітюр. Очистьте від шкірки 200 г кисло-солодких яблук та поріжте невеликими однаковими кубиками. Перекладіть в сотейник. Додайте гілочку розмарину та лавровий лист.

буженина 7

8. Всипте 50 г цукру та влийте 100 мл води. Варіть конфітюр на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин. 

буженина 8

9. Дістаньте м'ясо з духовки, перекладіть на тарілку та одразу зверху викладіть яблучний конфітюр. Залиште на 15-20 хвилин, аби м'ясо добре просочилося соком яблук. Подавайте до столу. 

Буженина Клопот

Раніше ми писали про: Знає одна господиня із тисячі. Як правильно розбивати сирі яйця.