Домашній рахат-лукум. Тепер ви завжди будете готувати за цим рецептом
Рахат-лукум – це східні солодощі, які люблять багато людей. Його можна купити в магазині, але набагато смачніше приготувати його вдома. Тим більше, що це не так вже й складно. Покроковий рецепт розповість Дніпровська порадниця.
Для приготування домашнього рахат-лукуму вам знадобляться:
Інгредієнти:
2 гранати (350 мл соку).
350 г цукру.
150 мл води.
1 ст.л. лимонного соку.
70 г кукурудзяного крохмалю.
75 г горішків (фундук або фісташки).
Кокосова стружка.
Приготування:
1. Виймаємо зернятка з гранатів, пробиваємо у блендері та проціджуємо сок через сито.
2. Для цукрового сиропу окремо поєднуємо цукор, воду та лимонний сік. Перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо до температури 130 градусів (~ 10 хв). Знімаємо з вогню.
3. Тепер до фруктового соку додаємо крохмаль та перемішуємо.
4. Ставимо на середній вогонь, варимо до загущення і знімаємо з вогню.
5. В 3 етапи додаємо цукровий сироп.
6. Повертаємо на невеликий вогонь і постійно помішуючи варимо до загущення.
7. Додаємо обсмажені горішки і ще варимо до хорошого загущення.
8. Кладемо масу у форму змащену водою, накриваємо плівкою і прибираємо у холодне місце на 2 години.
9. Посипаємо кокосовою стружкою та розрізаємо на шматочки.