Допомагає цивільним, військовим та тваринам. Що відомо про дружину Буданова, яку намагались отруїти

В українській розвідці офіційно підтвердили інформацію про отруєння дружини голови ГУР МО Кирила Буданова, про яке стало відомо 28 листопада. У розвідці заявили, що інформація про отруєння Маріанни Буданової відповідає дійсності. Представник розвідки Андрій Юсов зазначив, що дружину Кирила Буданова справді отруїли важкими металами. І зараз вона проходить курс лікування, що вже підходить до завершення, повідомляє Дніпровська панорама.

Припускають, що Маріанну могли отруїти через їжу. Також відомо, що нездужання відчули й кілька інших співробітників чоловічої статі, але через їх більшу вагу, сипмтоми були незначні. Отруєння підтвердили аналізи. Більше інформації з цього приводу у ГУР МОУ обіцяли надати пізніше.

Що відомо про дружину Буданова

Як пише "Фокус", Маріанна Буданова займається благодійною діяльністю і з перших днів повномасштабного вторгнення РФ разом із чоловіком, головою Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирилом Будановим жила прямо в робочому кабінеті. Про дружину головного розвідника України у публічному доступі можна знайти небагато інформації. Однак відомо, де вона народилася, яку спеціальність здобула, чим займалася до вторгнення Росії в 2022 році.

Місце народження Маріанни Буданової – село Ставище Київської області, пишуть на сайті ГО "Рух ЧЕСНО". Дата народження - 3 серпня 1993 року. Жінка здобула спеціальність психолога. Подробиць її професійної кар'єри у мережі немає.

Буданова

Дружиною нинішнього голови ГУР Маріанна стала орієнтовно у 2013 році. Рік одруження випливає з інтерв'ю, яке у вересні 2023 року Кирило Буданов дав журналістам "ТСН": тоді він пояснив, що їхній шлюб триває 10 років. Для Буданова це був другий шлюб, причому з першою дружиною він реєстрував шлюб у 2009 році, розповіли журналісти.

З 2015 по 2017 роки Маріанна Буданова займалася волонтерською діяльністю — допомагала людям у Головному військовому шпиталі у Києві.

Крім того, у 2020 році Маріанна Буданова балотувалася у депутати Київської міської ради від партії "Удар", особою якої є чинний мер столиці Віталій Кличко. В інтерв'ю, які вона давала ЗМІ під час передвиборчої кампанії, говорила, що хоче зробити столицю України справді європейським містом. Також нагадувала українцям про важливість зберігати психологічне здоров'я.

Маріанна Буданова

Депутатом міськради дружина Буданова не стала. Натомість 2021 року почала працювати радником мера Кличка у сферах протидії корупції, молодіжної політики та спорту. Роботою займалася на громадських засадах, писали ЗМІ. Того ж року у медіа "Новинарня" з посиланням на громадського та церковного активіста Андрія Ковальова повідомляли, що вона нібито є парафіянкою Покровського чоловічого монастиря УПЦ МП.

Восени 2022 року в інтерв'ю виданню Elle Маріанна Буданова розповіла деякі деталі подружнього життя. За її словами, увечері 23 лютого 2022 вона дізналася від чоловіка, що о 5 ранку почнеться вторгнення РФ. Після цього підготувала мінімум речей — телефони, документи, одяг та перебралася до кабінету голови ГУР. Перебуваючи там, бачила, як українські спецназівці готувались до оборони Києва.

Також жінка заявила, що не думала виїжджати за межі країни. Вказала, що не боялася і була готова до будь-якого розвитку подій.

Особисто я нікуди їхати від родини не збиралася. Ми весь час знаходилися та знаходимося в Києві. У мене не було жодного страху чи паніки. Як дружина військового, якого було тричі поранено, я морально була готова до будь-яких сценаріїв. Тому я діяла чітко та впевнено, – розповіла Маріанна журналістам.

Маріанна Буданова

Також жінка деталізувала, чим саме займається під час війни — допомагає цивільним, військовим та тваринам.

Ми вивозили кілька автомобілів з котами, допомагали з продуктами людям, які годували бійців тероборони, передавали необхідні речі для ЗСУ, — сказала вона.

Раніше медіа повідомляли, що на голову ГУР Кирила Буданова сталося 10 замахів. Навесні 2023 року замах вчинили ЗС РФ - запустили ракету по будівлі, де він міг перебувати. Крім того, у 2019 році відбувся ще один замах – тоді зловмисник висадив у повітря машину головного розвідника.

Нагадаємо, раніше ми писали: Рідні просять присвоїти звання Героя та підписати петицію. Андрій Таран з Дніпропетровщини врятував 8 побратимів