Укрзалізниця показала модернізовану електричку для Dnipro City Express

Укрзалізниця показала нову модернізовану електричку, яка курсуватиме у Дніпрі найближчим часом. Це перший крок до запуску системи Dnipro City Express, яка має покращити приміський зв'язок у місті, повідомляє Дніпровська панорама.

поїзд

Електричка виготовлена в 2006 році в Луганську, а нещодавно була модернізована на заводі в Києві. Вона оснащена пандусами, місцями для проїзду людей з інвалідністю та інклюзивними вбиральнями, навігацією шрифтом Брайля, тримачі для велосипедів, порти Type-C та USB для зарядки гаджетів.

поїзд

Друга модернізована електричка вирушила з Києва до Дніпра 28 листопада. Очікується, що обидві електрички почнуть курсувати у грудні.

Нагадаємо, про запуск Dnipro City Express повідомили ще в лютому 2021 року. Оновлення приміського залізничного сполучення планувалося у Києві, Харкові та Дніпрі. 

Dnipro City Express мав би з’єднати нову лінію метрополітену, що будується в районі станції метро “Музейна”, з лінією електрички, яка проходить нижче пам’ятника Слави. Завдяки цьому пасажири могли б добратися громадським транспортом з будь-якої точки міста за коротший час, адже навколо Дніпра замкнулося б залізничне “кільце”. Однак будівництво метро на час війни заморозили.

поїзд

Запуск Dnipro City Express має покращити приміський зв'язок у Дніпрі, зробивши його більш комфортним та доступним для всіх категорій пасажирів.

Нагадаємо, раніше ми писали: Кожен може допомогти: у Дніпрі стартував збір вторсировини на користь ЗСУ