Доведеться міняти унітаз. Що категорично не можна змивати в каналізацію

Якщо немає бажаючих їсти суп або борщ, найчастіше вміст каструлі відправляється в унітаз. Здавалося б, каналізація все стерпить, тим більше суп – рідка страва. Однак експерти-сантехніки твердять, що це груба помилка, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Обозреватель.

Насправді тверді частинки продуктів – шматочки овочів, м’яса, тощо – у стічних вода викликають гниття. А цей процес може негативно вплинути на роботу каналізаційної системи. А крупні шматки можуть призводити до механічного засмічення труб.

Тому експерти радять, розділяти зіпсовані супи на дві частини – рідку та тверду. Рідину дійсно можна злити в унітаз, від цього шкоди не буде. А от всі тверді шматки краще утилізувати з органічним сміттям у відрі для цього типу відходів.

Деякі рідини категорично заборонено утилізувати таким чином. До них відносяться:

  • Кавова гуща. Вона шкодить сантехнічним трубам, вони швидко забиваються і зношуються. Особливо небезпечною кавова гуща є для чавунних труб.
  • Розчинник. Сантехніки не радять цього робити, бо знову ж таки може пошкодитися емаль.
  • Масло. Цей жир осідає на стінках, з часом накопичується, що звужує просвіт і призводить до засмічень.
  • Туалетний папір. Виробники роблять туалетний папір з різних матеріалів. Але не всі вони навіть наполовину розчиняються у воді, тому існує високий ризик того, що заб'ється каналізація. Справитися поодинці з проблемою буде складно, доведеться викликати сантехніка і платити немаленьку суму, щоб усунути засмічення.
  • Окріп. Експерти не радять цього робити, оскільки ви можете пошкодити емаль. Зливаючи гарячу воду в унітаз, а потім холодну, емаль різко розшириться, а потім зменшиться в обсязі, що спровокує тріщини. В результаті вам доведеться міняти унітаз.

Нагадаємо, раніше ми писали: Чому кішки люблять коробки та пакети