Доведеться попітніти: як у Дніпрі здати каштани цієї осені

Традиційно з настанням осені в Дніпрі у городян з'являється нова можливість підзаробити - багато пунктів прийому та переробки вторинної сировини починають масово скуповувати каштани. Як йдуть справи з подібним видом заробітку і за скільки можна їх здати - розбиралася Дніпровська панорама.

Не так сталося, як гадалося

Кілька років тому ми публікували матеріал про те, як у Дніпрі можна заробити на каштанах. Але цієї осені ситуація сильно змінилася.

Щоб заробити на тому, що просто валяється під ногами, доведеться попітніти - не тільки збираючи каштани, а й у пошуках місця, де їх приймають.

куплю каштани Дніпро
Так, в інтернеті повним-повнісінько оголошень "Купимо каштани", але вони, як правило, двох-трьох річної давності. Ми додзвонилися до великої компанії зі збору вторинної сировини "Ековторгруп", яка масово скуповувала кінський каштан два роки тому:

Це була скоріше разова акція, тоді ми мали велике замовлення від фармацевтичної компанії. Минулого і цього року такої потреби немає, і ми перейшли на збирання традиційної сировини – макулатури, ПЕТ, металу.

Також нам вдалося дізнатися, що цього року дрібні точки прийому (біля міських ринків) також не зацікавлені у такій сировині.

куплю каштани Дніпро

Скільки коштує кілограм

У єдиному місці, де був "живий" номер телефону з безлічі оголошень, нам повідомили, що так, скуповуванням каштана займаються. Коштує він 5 гривень за кілограм. Мінімального обмеження за вагою немає – скільки привезете, стільки й заплатять.

куплю каштани Дніпро
Розташована ця точка по пр. Б. Хмельницького, 222. Звичайно, товар вам доведеться везти самим. Подробиці за тел. (098) 532 28 58

Чи воно того варте

Кореспондент Дніпровської панорами вирішила перевірити, де ж знаходиться ця єдина точка зі скуповування кінського каштана та наскільки вигідно витрачати зусилля на збирання та транспортування.
Знайти вказану в оголошенні адресу виявилося не так просто. Навігатор довів до пр. Б. Хмельницького, 174 і на цьому вирішив, що справа зроблена. Довелося питати дорогу. Але й тут не все було очевидно – адреса знаходиться не на червоній лінії проспекту. Перед пожежною частиною треба звернути праворуч і пройтися ще метрів 500 повз ангари та зарості. У житті не скажеш, що перебуваєш у межах міста.

скупка каштанів Дніпро
Телефоном співробітник сказала, що треба дійти до сірих воріт, проникнути за які виявилося тим ще квестом. На дзвінок довго ніхто не реагував.

скупка каштанів Дніпро
Як виявилося, це звичайний склад із сортування вторинної сировини, багато макулатури, плівки та ін.

скупка каштанів Дніпро

Під каштани відведено приміщення розміром з невеликий гараж. Зважаючи на те, що вдалося побачити, масово їх ніхто не збирає і не привозить.

скупка каштанів Дніпро
Воно й зрозуміло, за такої ціни. Напевно, лише привезши вантажівку, можна окупити витрати на пальне.
Можна доїхати і на 136 маршрутці (у неї якраз глухий кут на повороті), але скільки кілограмів принесеш на своїх плечах? Зібравши 6 кіло, ви тільки відіб'єте вартість проїзду туди і назад.

Для чого використовують каштан

Препарати на основі кінського каштану широко застосовуються при лікуванні судинних захворювань, зокрема тромбофлебіту, варикозу – розширюють звужені артерії, прискорюють кровотік та знижують крихкість капілярів. А екстракт каштану застосовують при лікуванні забитих місць, різних травм і синців.

У косметології каштан взагалі здається незамінним інгредієнтом для збереження краси та молодості. Кошти з каштану тонізують, покращують мікроциркуляцію, знижують застій крові в поверхневих шарах шкіри, зменшують целюліт, протистоять випаданню волосся та захищають від негативної дії ультрафіолету. Екстракт каштану часто є компонентом антицелюлітних засобів, оскільки зменшує набряки та тонізує шкіру, вирівнюючи її поверхню.

Також раніше ми писали про те, що синоптики назвали точну дату похолодання в Дніпрі.