Ефект присутності. У музеї Дніпра влаштовують квести-подорожі у минуле ( відео)

Музей Історії Дніпра  зараз найпопулярне місце відвідання городянами. В ньому існують як класична експозиція так і технологічна, інтерактивна, яка вражає відчуттям присутності. Впевнитися в ефекті вдалося й представнице департаменту гуманітарної політики міськради Юлії Дуогіте. Вона, як чергова містом, у неділю відправилася у музей. Передає Дніпровська панорама з посиланням на ДніпроTV.

 

Чергова по місту Юлія Доугітє, представниця департаменту гуманітарної політики, выдправилася у музей за дорученням міського голови Дніпра, щоб перевірити роботу закладу, який знаходиться за адресою вул. Воскресенська, 14. Втім у музеї Історії Дніпра відвідувачка відразу потрапила у незвичайну атмосферу ціккавої  подорожі. Час тут летить непомітно.

Музей використовує різні сучасні і класичні форми роботи з відвідувачами. Окрім класичної екскурсії, співробітниками розроблені музейні програми-квести для родинного відвідування, для школярів, з арт-терапевтичним ефектом, тематичні, як доповнення до шкільного уроку, - розповіла Юлія Доугітє. 

 

AnyConv.com__музей квест2

Команда музею  розробила  квест-екскурсії, адаптовані для родинного відвідування. назви кажуть самі за себе: «У пошуках дніпровських солодощів», «Найсмачніший дніпровський лимонад». Безперечним лідером є квест: «У пошуках дніпровських скарбів». Учасники квесту поступово шукають скарби історії нашого міста. 

Квест – це цікава форма музейної роботи, яка використовується багатьма музеями світу, адже демонструє свою ефективність. Суха історична інформація змінює форму подачі завдяки екскурсоводу, його діалогу з аудиторією, під час якого використовуються елементи квесту... Ефект підсилюється власним музейним простором, де задіяні сучасні технології: наприклад, частиною квест-завдань є й спеціальні експонати, що можна чіпати руками, є такі, що «заховалися» у QR-кодах, є музейні фільми”, - розповіла про враження Юлія  Дуогіте. 

 

MyCollages - 2023-03-19T174302.720Під час квест-екскурсії «У пошуках дніпровських скарбів» відвідувачі діляться на команди, кожна з яких отримує конверт з завданнями: 5 блоків по 4-5 питань. Кожне правильно виконане завдання дорівнює 1 бал. Квест виконується за 15-20 хвилин. Місця розподіляються за бальною шкалою. Команди, які «виходять» у трійку лідерів  отримують фірмові призи від музею.

AnyConv.com__музей квест

 Музей Історії Дніпра підібрав "ключі" до сердець дорослих й маленьких відвідувачів, бо своїми програмами спонукає їх дізнатися більше і повертатися до музею ще й ще. 

Раніше ми писали про: У Дніпрі та області перейдуть на літній час: коли переводити стрілки годинника.