Електронний квиток у Дніпрі: нарешті й у маршрутках

26 червня 2024 року, Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який значно спростить життя пасажирам громадського транспорту. Згідно з цим законом, електронний квиток стане обов'язковим для всіх видів міського транспорту, включаючи маршрутки, повідомляє Дніпровська порадниця.

Це знаменує собою важливий крок у розвитку транспортної системи України, адже електронний квиток має безліч переваг:

  • Зручність: Пасажирам не потрібно буде носити з собою готівку або купувати квитки в автоматах. Оплатити проїзд можна буде за допомогою смартфона або спеціальної картки.
  • Економія часу: Електронний квиток дозволить значно скоротити час, який витрачається на оплату проїзду, адже не потрібно буде стояти в черзі до автомата.
  • Прозорість: Завдяки електронному квитку буде легше відстежувати рух коштів, що допоможе боротися з корупцією та тіньовим схемами.
  • Знижки: Впровадження електронного квитка може відкрити шлях до запровадження системи знижок для різних категорій пасажирів.

Звичайно, як і будь-яка нова система, електронний квиток має свої ризики. Деякі експерти побоюються, що не всі органи місцевого самоврядування будуть готові до його впровадження через необхідність фінансових витрат.

Однак розробники законопроєкту впевнені, що ці ризики можна мінімізувати. Зокрема, вони пропонують надавати органам місцевого самоврядування доступ до програмного забезпечення для функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду.

Також раніше ми писали В Україні оновили правила вступу до аспірантури: що змінилось