Фарширований перець в духовці по-домашньому: рецепт, який сподобається кожному

Фарширований перець в духовці - це смачна і поживна страва, яка добре поєднується з різними начинками. Ось класичний рецепт для фаршированих перців у духовці з начинкою на основі рису та фаршу, яким ділиться "Дніпровська панорама".

Інгредієнти:

  • 4-6 середніх перців (паприка)
  • 1 чашка рису
  • 300 г фаршу (яловичина, свинина, курка або комбінація)
  • 1 велика цибуля, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 1/2 чашки томатного соусу або подрібнених помідорів
  • 1 ч. ложка солі
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю
  • 1/2 ч. ложки паприки
  • 1/2 ч. ложки сухого базиліку або орегано
  • 2-3 ст. ложки олії (рослинної або оливкової)
  • 1 1/2 чашки курячого чи м'ясного бульйону (або гарячої води)
  • 1/2 чашки тертого сиру (наприклад, сир "моцарелла" або "чеддер")

Інструкція:

  1. Почніть з підготовки перців. Виріжте верхні частини перців та видаліть насіння та внутрішні мембрани. Помийте перці зсередини та ззовні, та відцідіть.
  2. Великий перці можуть бути поділені пополам, щоб створити менші порції.
  3. Підготуйте начинку. У сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю та часник до м'якості. Додайте фарш і обсмажте його до поки він стане коричневим.
  4. Додайте рис до фаршу та обсмажте їх разом протягом 2-3 хвилин.
  5. Приправте начинку сіллю, перцем, паприкою та базиліком чи орегано.
  6. Додайте томатний соус (або подрібнені помідори) і гарячий бульйон (або гарячу воду) до начинки. Доведіть до кипіння, а потім знизьте вогонь і готуйте приготування протягом 10-15 хвилин, поки рис не стане м'яким і рідина не висохне. Видаліть з плити та дайте начинці охолонути.
  7. Заповніть перці цією начинкою.
  8. Покладіть фаршировані перці в глибоку форму для запікання, в яку можна влити трохи води або бульйону. Зверху посипте тертим сиром.
  9. Покрийте форму для запікання фольгою і запекайте у передогрітій духовці при температурі 180°C протягом приблизно 30-35 хвилин.
  10. Зніміть фольгу і продовжуйте запікання ще 10-15 хвилин, доки верх стане золотистим і перці стануть м'якими.

Подавайте фаршировані перці гарячими. Ця страва смачна і ситна, і в неї можна внести зміни в начинку, додавши інші інгредієнти за вашим смаком.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про рецепт приготування котлет як в шкільній їдальні.