Фарширований перець в духовці по-домашньому: рецепт, який сподобається кожному
Фарширований перець в духовці - це смачна і поживна страва, яка добре поєднується з різними начинками. Ось класичний рецепт для фаршированих перців у духовці з начинкою на основі рису та фаршу, яким ділиться "Дніпровська панорама".
Інгредієнти:
- 4-6 середніх перців (паприка)
- 1 чашка рису
- 300 г фаршу (яловичина, свинина, курка або комбінація)
- 1 велика цибуля, дрібно нарізана
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
- 1/2 чашки томатного соусу або подрібнених помідорів
- 1 ч. ложка солі
- 1/2 ч. ложки чорного перцю
- 1/2 ч. ложки паприки
- 1/2 ч. ложки сухого базиліку або орегано
- 2-3 ст. ложки олії (рослинної або оливкової)
- 1 1/2 чашки курячого чи м'ясного бульйону (або гарячої води)
- 1/2 чашки тертого сиру (наприклад, сир "моцарелла" або "чеддер")
Інструкція:
- Почніть з підготовки перців. Виріжте верхні частини перців та видаліть насіння та внутрішні мембрани. Помийте перці зсередини та ззовні, та відцідіть.
- Великий перці можуть бути поділені пополам, щоб створити менші порції.
- Підготуйте начинку. У сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю та часник до м'якості. Додайте фарш і обсмажте його до поки він стане коричневим.
- Додайте рис до фаршу та обсмажте їх разом протягом 2-3 хвилин.
- Приправте начинку сіллю, перцем, паприкою та базиліком чи орегано.
- Додайте томатний соус (або подрібнені помідори) і гарячий бульйон (або гарячу воду) до начинки. Доведіть до кипіння, а потім знизьте вогонь і готуйте приготування протягом 10-15 хвилин, поки рис не стане м'яким і рідина не висохне. Видаліть з плити та дайте начинці охолонути.
- Заповніть перці цією начинкою.
- Покладіть фаршировані перці в глибоку форму для запікання, в яку можна влити трохи води або бульйону. Зверху посипте тертим сиром.
- Покрийте форму для запікання фольгою і запекайте у передогрітій духовці при температурі 180°C протягом приблизно 30-35 хвилин.
- Зніміть фольгу і продовжуйте запікання ще 10-15 хвилин, доки верх стане золотистим і перці стануть м'якими.
Подавайте фаршировані перці гарячими. Ця страва смачна і ситна, і в неї можна внести зміни в начинку, додавши інші інгредієнти за вашим смаком.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми повідомляли про рецепт приготування котлет як в шкільній їдальні.