Мер Філатов анонсував початок опалювального сезону у Дніпрі

Дніпро завершує підготовку до прийдешнього опалювального сезону. Його планують розпочати у перших числах листопада. Нині всі українські міста зацікавлені в тому, аби подання тепла стартувало якомога пізніше. На це є декілька вагомих причин - повномасштабна війна, високі ціни на енергоносії, різницю у вартості яких для населення покривають місцеві бюджети, а також - чимала заборгованість людей за комунальними платежами. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

підготовка до опалювального сезону у Дніпріпідготовка до опалювального сезону у Дніпрі1

Загалом нині у Дніпрі замінюють уже останні з запланованих ділянок теплотрас та ізоляції. До цьогорічної зими відремонтували і 28 котлів. Також встановили 63 нові насоси - бо саме це обладнання виявилося найбільш чутливим до перебоїв з електрикою. Як проходить технічна підготовка 12 жовтня перевірив мер Дніпра Борис Філатов. З інспекцією він відвідав одну з найбільших котелень міста, що опалює більше ніж сотню будинків і ще майже два десятки шкіл і дитсадків.

підготовка до опалювального сезону у Дніпрі4

Усе приведено до ладу, усе працює. Ми встановили (не лише у цій, а й в інших) потужні генератори. Про всяк випадок. Працюємо далі. Уся країна зацікавлена, щоб опалювальний сезон почався якомога пізніше. Та в будь-якому разі ми стежитимемо за погодними умовами, - сказав Філатов.

Так у котельній, яку відвідав мер, працюють 3 потужні котли та 4 насоси. Нині все устаткування ретельно оглянули і перевірили на справність перед холодами. Крім цього, у всьому приміщенні замінили вікна - на більш енергозбережні. Ззовні від котельні замінили близько 3 км зношених трубопроводів опалення підземного і надземного прокладання - включно із введенням безпосередньо на будинки. У разі блекаутів чи аварійних відключень котельня має потужний генератор на 1 мВт. Він вироблений у США і здатен забезпечити роботу обладнання.

Котельня без електроенергії буде споживатися за даним генератором. Усі роботи з підготовки виконані. Були виконані поточні та капітальні ремонти. Ми готові, - сказав головний інженер теплової дільниці Михайло. 

Як відомо, після початку опалювального сезону першими теплоносій отримають медичні установи та школи, потім - житловий фонд.

підготовка до опалювального сезону у Дніпрі6

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі Громрада допомогла вирішити проблему підтоплення трамвайної колії.