Філатов розповів, коли в Дніпрі почнеться опалювальний сезон (відео)

Яка ситуація з опалювальним сезоном. Наскільки місто готове до нього, що планується, яка ситуація з боргами і чого чекати дніпрянам. На ці питання відповів мер Дніпра Борис Філатов, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Наше місто.

Перше, що сказав міський голова, то це те, що місто готове до опалювального сезону. За словами Філатова (бесіда відбулася на початку жовтня — прим.ред.) 98% обладнання перевірили, крім того, проведено інструментальне обстеження.

Мер також повідомив, що постійно буває на об’єктах теплопостачання, щоб пересвідчитись, в якому стані котельні.

Хоча іноді чуємо нарікання від містян: «Чому не вмикається опалення?»

Це трохи дивує. По-перше, люди забувають, що в країні війна. По-друге, знаєте, вже 9-й рік як я працюю міським головою, і чую такі докори постійно. Проте, в моєму кабінеті не встановлено рубильник, щоб вмикати опалення усьому місту. Це можна зробити один раз, розпочати опалювальний сезон та його завершити.

До того ж, населення міста має велику заборгованість перед міськими підприємствами теплоенерго — понад 1 млрд 200 млн. І люди не хочуть платити.

А місцеве самоврядування компенсує різницю в тарифах, адже ціни на енергоносії зашкалюють. З цього приводу планую зустрічі з Олексієм Чернишовим, керівником НАК «Нафтогаз».

Згідно з прогнозами погоди, днями потеплішає. Тож ми усі — Дніпро, громада, країна загалом — зацікавлені розпочати опалювальний сезон якомога пізніше. Сподіваюсь, що згідно з нормативами будеемо давати тепло у перших числах листопада.

Нагадаємо, раніше ми писали

Устигніть зарядити телефони. У Дніпрі велике відключення світла