Гадюки у Дніпрі ще активні: що робити при укусі (ексклюзив)

У цьому році у Дніпрі та області протягом перших двох місяців осені протрималась доволі висока температура повітря. Була змога вдосталь насолодитись бабиним літом. Проте. У зв’язку з теплом змії, зокрема, небезпечні для людини, пізніше впадають у сплячку. Подробиці - в ексклюзивному відео Дніпровської панорами.

Зокрема, у нашому регіоні розповсюджений один вид отруйних змій. Це – степова гадюка. У сплячку вона впадає, коли температура повітря опускається нижче восьми градусів за Цельсієм. А тому її ще можна зустріти і в  обласному центрі, і в сільській місцині. Ми звернулися до кандидата біологічних наук Віктора Гассо з проханням роз’яснити, які першочергові дії необхідно провести для запобігання поширенню отрути у крові.

Весна, літо, осінь - не змінюється перша допомога при укусах, тому що отрута з біохімічної точки зору та сама і тому наші дії ті ж самі. Тобто ми повинні пам'ятати що, якщо ми виходимо на природу, ми завжди повинні мати з собою антигістамінні препарати: не важливо може це буде укус гадюки або комахи якоїсь - павука, оси, інших перетинчастокрилих отруйних комах- говорить. Це перше, що необхідно: антигістамінний препарат, щоб знизити алергічну реакцію, бо це чужерідний білок - отрута потрапляє до крові, і організм реагує на нього, як на алерген. З іншого боку, що нам потрібно, це уповільнити течію крові. Якщо це рука, наприклад, ми її трошки прив'язуємо, як під час переломів, щоб рука не рухалася і таким чином кров не розтікалася далі швидко, - говорить кандидат біологічних наук Віктор Гассо.

Також, за словами Віктора Гассо, необхідно пити багато рідини (але в жодному разі не спиртних напоїв), і якомога швидше звернутися до медичного закладу.

Докладніше - у відео:

Нагадаємо, раніше ми писали: Це ЗОЯ. На Дніпропетровщині побачили особливо ядовиту змію (відео)

На Дніпропетровщині у жовтні активізувалися гадюки (відео)

Гадюки у Дніпрі у жовтні: чим небезпечні для містян (ексклюзив)

На Дніпропетровщині чоловіка вкусила гадюка, яка пробралася у двір його будинку (фото)