Готувати нескладно і з доступних продуктів. Рисові кульки Аранчіні
Акуратні і апетитні золотисті Аранчіні стануть чудовою закускою на будь-якому святі і здивують ваших гостей. Аранчіні - це італійські кульки з рису в паніровці, які начиняють м'ясом, сиром або овочами. Зовні ці золотисті кульки нагадують апельсини, за що і отримали назву. Приготувати їх на українській кухні не складе труднощів, запевняє Дніпровська панорама.
Якщо у вас залишився варений рис або інша каша, навіть картопляне пюре, можна приготувати такі кульки. В середину покласти не обов'язково моцарелу, можна покласти будь-який сир, ковбаску, грибочок.
Продукти:
- 400 г вареного рису
- 1 велике яйце
- 75 г тертого сиру
- 50 г петрушки
- 150 г панірувальних сухарів
- 200 г міні моцарели
- олія
Приготування:
Просто до вареного рису додати яйце, панірувальні сухарі, тертий сир для скріплення, зелень і розділити на порції розміром з яйце. Кожну кульку рису приплюснути, викласти начинку з моцарелою і цибулею в середину коржа, і знову зліпити кульку. Щоб рис не лип до рук - намочіть їх водою.
В окремі миски насипати борошно, панірувальні сухарі і збите яйце. У великій сковороді розігріти олію. Аранчіні мокнути спочатку в борошно, потім в яйце і в сухарі. Обсмажити в розпеченій олії до золотистого кольору і викласти на серветку.
Нагадаємо, раніше ми писали: Гарячі бутерброди за 5 хвилин. 2 варіанти смаколиків для всієї родини