Готуючись до Різдва: пампухи від Галини Вівчар

Солодкі пампухи є не лише смаколиками, але й традиційною стравою на зимові свята — Святвечір та Різдво. Як приготувати святкові смаколики, пише Дніпровська панорама.

Тісто:

500 г муки

5 - 8 жовтків

1 - 3/4 скл. молока (залежить від к-сті жовтків)

100 г цукру

100 г масла або маргарину

60 г дріжджів

2 ст. л. рому або спирту

1/3 ч. л. солі

цукрова пудра для посипання

жир для смаження

*я ще додаю цедру лимону  і пакетик ванільного цукру до тіста

пампухи

Макова начинка:

1 скл. маку

60 г цукру

60 г січених горіхів

60 г родзинок

1 ст.л. меду

1 ст. л. мелених сухарів

1 збитий білок

20 г масла

пампухи

Приготування:

Дріжджі розтерти з 1ст.л. цукру, додати 1ст.л. муки і розвести в теплому молоці, щоби почало бродити. Тоді розчин влити в посуд з попередньо просіяною мукою, додати жовтки, розтерті з цукром і маслом, посолити, влити ром і місити міксером до появи пухирців. Поставити тісто в тепле місце, щоби підійшло. Тоді розтачати на товщину 2-3 см, накласти начинку, сформувати кульки. Поставити, щоб підійшли, і смажити. Ще гарячими посипати цукровою пудрою або покрити глазуррю.

 Начинку приготувати так:

Промитий мак запарити, добре розтерти, додати інші складники, вимішати.

Джерело