Густий та насичений. Джем з винограду на зиму за рецептом Євгена Клопотенка

Густий, насичений, красивого пурпурового відтінку та злегка напівпрозорий, ніби желе — саме такий джем з винограду у вас вийде, якщо дотримаєтеся всіх кроків мого рецепта. Цей домашній виноградний джем ідеально підійде до млинців, оладок або ж просто до шматочка свіжого хліба і гарячого чаю. Раджу також приготувати варення з винограду на зиму. Як приготувати джем, розповість Дніпровська порадниця з посиланням на Євгена Клопотенка.

Який виноград обрати

Для джему найкраще підійде темний виноград з яскраво вираженим смаком і ароматом, наприклад, “Ізабелла” або “Молдова”. Про кісточки в плодах не хвилюйтеся, адже в рецепті передбачено простий спосіб їх видалення. А із надлишку фруктів можна приготувати смачний компот з винограду на зиму.

Підготовка банок та кришок

З такої кількості інгредієнтів ми законсервували дві баночки джему, об’ємом по 500 мл кожна. Пам’ятайте: якщо ви використовуєте євро банки (з різьбою на горличку) то для них знадобляться спеціальні кришки твіст-оф, якщо ж банки у вас звичайні, то використовуйте прості металічні кришки та консервувальний ключ.

Банки і кришки обов’язково слід простерилізувати перед викладанням варення. Для цього ви можете обробити їх гарячою парою протягом 10-15 хв або прогріти в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хв (спосіб підходить лише для банок). Кришки при цьому можна окремо проварити 10 хв в киплячій воді.

Як приготувати джем з винограду


Інгредієнти

На 1 л виноградного джему
1 кг винограду
1 кг цукру
200 мл води
⅓ паковання желфіксу 3 до 1 (8 г)

Джем з винограду: покроковий рецепт

Крок 1
Помийте 1 кг винограду та відділіть плоди віл гілочок. Викладіть виноград до каструлі з товстим дном, залийте його 200 мл води та доведіть воду до кипіння.
Крок 2
Проваріть виноград 10 хв (з моменту закипання води), потім зніміть з вогню та трохи охолодіть його за кімнатної температури.
Крок 3
Проварений виноград перетріть через сито, щоб відділити сік та м’якуш від шкірки і зернят. Окремо змішайте 300 г цукру з ⅓ паковання желфіксу.
Крок 4
Поверніть перетертий виноград в каструлю, додайте до нього суміш желфіксу з цукром та проваріть інгредієнти 5 хв.
Крок 5
Додайте до джему решту цукру — 700 г, перемішайте, доведіть до кипіння та проваріть джем ще 15 хв. Маса повинна загуснути.
Крок 6
Розлийте джем в стерилізовані банки та закрийте стерилізованими кришками.

Нагадаємо, раніше ми писали

Домашня наливка зі слив: найкращі прості рецепти