Хіт новорічного столу: салат з печінкою та карамелізованими апельсинами

Апельсини в карамелі надають салату особливого кисло-солодкого смаку. Такий салат обов'язково знайде своїх шанувальників, оскільки виходить дуже смачним. Салат із печінкою та карамелізованими апельсинами стане справжньою окрасою святкового столу в новорічну ніч. Він не тільки має гарний вигляд, а й дуже смачний, пише Дніпровська панорама, посилаючись на Фокус.

Інгредієнти:

  • печінка куряча — 350-400 г;
  • олія — 2 ст. л;
  • спеції: сіль, перець — за смаком;
  • рослинна олія — 1 ст. л;
  • цукор — 2 ч. л;
  • апельсин — 2 шт;
  • рукола — 75 г;
  • огірок свіжий — 1 шт;
  • помідори-чері — 250 г;

Для заправки:

  • мед — 8 ч. л;
  • олія (нерафінована) — 1-2 ст. л;
  • гірчиця французька — 4 ч. л.

Приготування:

Печінку помити, почистити та порізати на шматочки. Розігріти сковорідку з рослинною олією. Викласти печінку. На великому вогні підсмажити її з двох боків. Додати спеції. Долити трохи води, накрити кришкою і тушкувати 5 хвилин, після чого прибрати кришку, додати олію і потримати, помішуючи, ще кілька хвилин.

Розігріти сковороду. Рівномірно розподілити цукор і викласти часточки апельсина. Підсмажити з двох боків до золотистої скоринки.

Для заправки викласти в миску мед, додати олію, перемішати до однорідності. Додати французьку гірчицю і знову перемішати.

Збираємо салат. На тарілку викладаємо руколу, шматочки печінки. Далі — шматочки огірка, половинки чері та апельсинові дольки. Полити все заправкою, яку готуємо, змішавши всі інгредієнти.

Нагадаємо, раніше ми писали: Без хліба, яєць, панірувальних сухарів. Готую багато років замість котлет. Чоловік їх просто обожнює