Хіт новорічного столу: салат з печінкою та карамелізованими апельсинами
Апельсини в карамелі надають салату особливого кисло-солодкого смаку. Такий салат обов'язково знайде своїх шанувальників, оскільки виходить дуже смачним. Салат із печінкою та карамелізованими апельсинами стане справжньою окрасою святкового столу в новорічну ніч. Він не тільки має гарний вигляд, а й дуже смачний, пише Дніпровська панорама, посилаючись на Фокус.
Інгредієнти:
- печінка куряча — 350-400 г;
- олія — 2 ст. л;
- спеції: сіль, перець — за смаком;
- рослинна олія — 1 ст. л;
- цукор — 2 ч. л;
- апельсин — 2 шт;
- рукола — 75 г;
- огірок свіжий — 1 шт;
- помідори-чері — 250 г;
Для заправки:
- мед — 8 ч. л;
- олія (нерафінована) — 1-2 ст. л;
- гірчиця французька — 4 ч. л.
Приготування:
Печінку помити, почистити та порізати на шматочки. Розігріти сковорідку з рослинною олією. Викласти печінку. На великому вогні підсмажити її з двох боків. Додати спеції. Долити трохи води, накрити кришкою і тушкувати 5 хвилин, після чого прибрати кришку, додати олію і потримати, помішуючи, ще кілька хвилин.
Розігріти сковороду. Рівномірно розподілити цукор і викласти часточки апельсина. Підсмажити з двох боків до золотистої скоринки.
Для заправки викласти в миску мед, додати олію, перемішати до однорідності. Додати французьку гірчицю і знову перемішати.
Збираємо салат. На тарілку викладаємо руколу, шматочки печінки. Далі — шматочки огірка, половинки чері та апельсинові дольки. Полити все заправкою, яку готуємо, змішавши всі інгредієнти.
Нагадаємо, раніше ми писали: Без хліба, яєць, панірувальних сухарів. Готую багато років замість котлет. Чоловік їх просто обожнює