Хто у Дніпрі допомагає чоловікам незаконно перетнути кордон (Відео)

Багатьом вже відомо, що в Дніпрі та області працюють схеми з незаконного вивезення чоловіків призовного віку за кордон. Хто відповідальний за налагодження міграційного бізнесу на Дніпропетровщині? І хто б мав його припинити? Про це детальніше розповіли в ефірі ДніпроTV, передає Дніпровська панорама

Стали відомі, які саме послуги надають та квоти за них: 

  • За зняття з військового обліку просять 1 400 доларів. Також знадобляться фото паспорта, скріншот з «Дії» та ідентифікаційний код. Кілька днів – і вам напишуть будь-яку хворобу.
  • За п’ять тисяч доларів можуть зробити і опікуном над паралізованим інвалідом першої групи, у якого паралізовано половину тіла.
  • За 4 тисячі можете і самі стати інвалідом.
  • За дві з половиною тисячі доларів протягом трьох днів оформлять запрошення на навчання у навчальному закладі заднім числом. І навіть видадуть студентський квиток, дані про стипендії на навчання та відстрочку від військкомату, а також дозвіл на виїзд із мокрими печатками.
  • Також охочих можуть відправити як волонтера за гуманітарною допомогою – це вже близько двох тисяч у.о. За шість годин зареєструють у базі «Шлях» та оформлять дозвіл воїна на міжнародні перевезення у військовий стан.

Завдяки тому, що люди хочуть обійти заборони вся ця ситуація, на самому початку вона і породжує наявність оцих схем і ми бачимо, що з’являються шахраї, які поза законними методами намагаються якось випустити цих чоловіків за кордон. Як до цього причетний голова Міграційної служби Дніпропетровської області, дивіться у сюжеті:

Читайте також: Будьте бдительны: на Днепропетровщине активизировали воры