Ідеальний десерт. Кавовий кекс зі свіжою вишнею, відчуйте літо на смак

Літо щедро дарує нам не лише тепло та сонце, але й багатий врожай фруктів та ягід. Серед них особливе місце посідають вишні – соковиті, ароматні та неймовірно смачні. Їх можна їсти свіжими, додавати до десертів та випічки, а також готувати з них чудові варення та компоти. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт, який поєднає в собі два чудових смаки – кавовий та вишневий. Про це розповідає Дніпровська порадниця.

Це - кавовий кекс зі свіжою вишнею – простий у приготуванні, не потребує дорогих інгредієнтів, а результат вас приємно здивує.

Цей кекс стане чудовою окрасою будь-якого столу, а його аромат кави та свіжих вишень наповнить ваш дім затишком. Він ідеально підходить для сімейного чаювання, друзів, які завітали на каву, або просто для того, щоб порадувати себе чимось смачним.

Інгредієнти

 вишня без кісточок  200 г
 - борошно 1,5 скл
- цукор 1 скл
- вода1 скл
- олія 5 ст.л.
- кава розчинна 3 ст.л.
- сода 1 ч.л.
- ванілін
- сіль

Приготування:

В мисці перемішати всі підготовлені сухі компоненти, додати воду, олію,  соду. Додати вишню, тісто покласти в форму, готувати 30 хвилин, при 180 С. 
Готовий кавовий кекс зі свіжою вишнею трохи остудити і подати на стіл.

Ще один простий рецепти кексу з вишнею

Інгредієнти:

200 г вершкового масла
200 г цукру
4 яйця
200 г борошна
2 ст. л. розпушувача
1 ч. л. ванільного екстракту
100 мл міцної кави
300 г свіжої вишні
Цукрова пудра для посипання (за бажанням)

Приготування:

Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть маслом і присипте борошном форму для кексу.
Вершкове масло кімнатної температури збийте з цукром до пишної маси.
Додайте яйця одне за одним, добре збиваючи після кожного.
В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач та ванільний екстракт.
Поступово додайте сухі інгредієнти до масляної суміші, чергуючи з міцною кавою, і добре перемішайте до однорідності.
Додайте вишню, попередньо видаливши кісточки, та обережно перемішайте тісто.
Вилийте тісто у форму для кексу і випікайте протягом 40-50 хвилин, або до золотистого кольору.
Готовий кекс трохи остудіть у формі, потім дістаньте його на решітку і дайте повністю охолонути.
За бажанням, посипте кекс цукровою пудрою.

Поради:

Ви можете використовувати заморожену вишню, але перед додаванням до тіста її необхідно розморозити та злити зайву рідину.
Замість свіжої вишні можна використовувати інші ягоди, наприклад, малину, чорницю або абрикоси.
Додайте в тісто жменю рубаних горіхів або шоколадних шматочків для більш насиченого смаку.
Цей кекс можна зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів.
Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали

Як приготувати вишневу наливку. Секрети приготування та кілька рецептів