Індексація пенсій в червні. В Україні працюючі пенсіонери отримають більші виплати

В Україні працюючі пенсіонери отримають підвищеня виплати. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Інспекцію з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради.

 У червні працюючі пенсіонери з правом на перерахунок пенсії отримають більші пенсії. Право на проведення перерахунку визначає страховий стаж, набутий станом на 1 березня, у т. ч. у січні-лютому 2024 року. Уже в червні пенсіонери отримають збільшені розміри пенсій та доплату за попередні два місяці
 Нагадаємо, що з 1 квітня 2024 року пенсіонерам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії минуло два роки, проведено автоматичний перерахунок пенсії.
 Право на проведення такого перерахунку визначає страховий стаж, набутий станом на 1 березня, у тому числі у січні - лютому 2024 року.
 Оскільки до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відомості про сплату єдиного внеску за I квартал 2024 року надійшли у травні, перерахунок працюючим пенсіонерам проведено саме у травні.
 Перерахунок проведено без додаткового звернення.