Його знали і поважали. На Дніпропетровщині пішов з життя Валентин Василенко

У Дніпропетровській області зупинилось серце відомого аграрія, господаря та фахівця Валентина Василенка. Його славетне ім'я добре відоме у хліборобній Дніпропетровщині. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпро Регіон

На 93 році життя перестало битися серце відомого агронома, кавалера державних нагород, Почесного громадянина Синельниківського району , автора книг: « На зламі», збірка «Пробудження», «Тернистий шлях до зірки», «З любов’ю до Тараса» Валентина Якимовича Василенка.

вали

 

Відійшла у вічність могутня особистість, що за життя стала людиною-легендою. Він був новатором сільського господарства. Авторитетним. Від Бога. Хліборобом, закоханим у землю, мудрим керівником, за яким йшли люди.

48 трудових років на аграрній ниві, 30-ть з них- головою колгоспу, слава про здобутки якого ширилася країною.

Валентин Якимович був наділений різнобічними талантами і здібностями, які повною мірою розвив і проявив. Спадок його наступним поколінням -величезний. Його жвавий розум не знав втоми, велике серце боліло за долю села і культурну спадщину країни. Вже будучи у поважному віці, Василенко написав унікальну в Україні книжку «На зламі», в якій сміливо й обґрунтовано дав оцінку тодішній реформі на селі, і чим вона обернеться для селян.
Залишив нам у спадок видатний односелець і велику працю – книгу-альманах «З любов’ю до Тараса» до 200-річчя Великого Кобзаря, слово якого шанував і нащадкам заповідав.
Валентин Якимович прожив довге, наповнене життя. З любов’ю до рідної землі та її людей. Власним прикладом вчив нас усіх, як на світі жити по совісті, зберігати гідність, любити Україну.
Низький уклін Вам!
Спочивайте з миром!

Редакція сайту Дніпровська порадниця висловлює щирі співчуття рідним та близьким Валентина Якимовича Василенка.