Кабачки з гірчичною ноткою: пікантна заготовка на зиму

Осінь – час заготовок. За консервуйте яскравий смак літа разом з цим рецептом маринованих кабачків. Гірчиця додасть пікантності, а хрустка текстура – незабутніх вражень, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Кабачки молоденькі.
Парасольки кропу - 5 шт.
Часник - 5 зубчиків.
Суха зернова гірчиця - 5 ч. л .

Для маринаду (на 5 банок 0,5 л)


Вода - 4 склянки.
Цукор - 1 склянка.
Оцет 9% - 1 склянка.
Сіль - 2 ст. л.
Куркума - 1 ч. л.

Приготування

  1. В банки укладаємо по 1 зубчику часнику (ріжемо на частини), парасольку кропу та 1 ч. л. зернової сухої гірчиці. Кабачки миємо і знімаємо картоплечисткою шкірку. Ріжемо вздовж на 4 частини. Якщо великі кабачки, то навпіл і на 4-6 частин кожну половинку.
  2. Укладаємо стоячи в банки. Маринад з усіма інгредієнтами доводимо до кипіння та заливаємо в банки.
  3. Ставимо стерилізувати на 5 хвилин з моменту закипання. На дно каструлі обов'язково кладемо ганчірочку і заливаємо банки теплою водою по плічка. Кришки під час стерилізації не закручуємо, а просто накриваємо банку.
    Закриваємо і кутаємо до остигання.

Також раніше ми писали Картопляна піца: новий погляд на улюблену страву