Кератинове вирівнювання, ботокс, реконструкція волосся. Як мешканцям Дніпра після популярних б’юті-процедур не опинитись у кабінеті лікаря

Кератинове вирівнювання, ботокс, реконструкція волосся – популярні б’юті-процедури, які дозволяють надати волоссю гладкості, блиску та здорового вигляду. Однак чи не занадто велика ціна за таку красу? Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на ДніпроTV

Міла – майстриня з відновлення волосся, яка вже два роки займається кератиновим вирівнюванням. Вона запевняє, що процедура не пошкоджує волосся, якщо дотримуватися певних правил.

“Майстру обов’язково треба висушити волосся на 100% перед тим, як випарювати склад. Якщо майстер буде не ретельно виконувати і воно буде вологим, а праска з гарячою температурою торкнеться до волосся, то воно буде пекти волосся”, – стверджує тритментологиня Міла.

Під час процедури є випаровування, але за словами дівчини, це не зашкодить здоров’ю, якщо дотримуватися правил безпеки.

“Звісно, буде неприємний запах і він викликає сльозотечу. В цей момент я даю маску дівчинці, яка сідить. Сама працюю в респіраторі. Ви посидите одну-дві годинки і підете. Більше на вас це ніяк не вплине, тут більше потрібно перейматися майстру”, – коментує тритментологиня.

Інна Береза – трихологиня, яка за 17 років своєї роботи прийняла багато дівчат після популярних б’юті-експериментів. Вона має іншу думку про кератинове вирівнювання та інші процедури для волосся.

“Волосся після процедури повністю змінює хімічний склад, а саме під впливом хімічних процедур та високої температури праски і ми втрачаємо наш природній об’єм волосся”, – каже Інна Береза, експертка з краси та здоровʼя волосся.

До того ж, процедура може зашкодити і здоров’ю, запевняє Інна.

“Всі випари, які потрапляють під час процедури на шкіру та також на наші дихальні шляхи, мають побічні дії, а саме на дихальні шляхи і легені. Бронхи також можуть бути прояви небажані, також подразнення на шкірі голови можуть бути, та буде випадіння ще більше якщо ви схильні до цього”, – наголошує Інна.

Інна Береза пропонує альтернативу кератиновому вирівнювання та ботоксу – холодну реконструкцію або догляд за шкірою голови.

“Кожен обирає для себе найбільш комфортний вид догляду. Та аби не нашкодити здоров’ю та волоссю – найголовніше ретельно обирати майстрів”, – каже Інна.

Таким чином, кератинове вирівнювання та інші процедури для волосся можуть бути як корисними, так і шкідливими. Все залежить від того, як їх проводити і для кого. Якщо ви вирішили скористатися такими процедурами, обов’язково попередньо проконсультуйтеся з трихологом і ретельно вибирайте майстра.

Ось кілька порад, які допоможуть вам зробити правильний вибір:

Обов’язково проконсультуйтеся з трихологом. Він допоможе вам визначити, чи підходить вам така процедура, і дасть рекомендації щодо її проведення.
Вибирайте майстра, який має досвід роботи з такими процедурами. Почитайте відгуки про нього в Інтернеті або поспілкуйтеся з іншими клієнтами.
Переконайтеся, що майстер використовує якісні препарати.
Дотримуйтеся рекомендацій майстра щодо догляду за волоссям після процедури.
Виконуючи ці прості правила, ви зможете знизити ризик пошкодження волосся і зберегти його здоров’я.