Кішка приходить спати у ліжко до господаря: залишити чи прогнати

Звичку домашніх кішок спати разом із господарем люди в більшості випадків пояснюють бажанням зігрітися. Але ж тварини приходять спати до людини, навіть коли квартира влітку плавиться від спеки. Чим пояснити таку прихильність, розповіли експерти, пише Дніпровська панорама.

Насправді кішки просто хочуть бути ближче до господаря, а фахівці виділяють три основні причини.

Причина перша: комфорт

кішка

Для кішки тепло людського тіла не замінить жоден радіатор і прилад опалення. Просто поруч із господарем тварина зігрівається не тільки тілом.

В такій обстановці вихованець може по-справжньому розслабитися.

Причина друга: безпека

Що б не говорили про кішок, але вони прив’язуються до господарів не менше, ніж на це здатні собаки.

Доказом тому бажання бути ближче під час сну, а отже, відчувати себе в безпеці. Це вищий ознака прояву симпатії та довіри.

Причина третя: інстинкти

кішка

Тривале проживання з людиною не вплинуло на котячий інстинкт – тварини так і залишилися власниками.

Треба пам’ятати, що кішка, яка лягає спати поруч із господарем або на нього, тим самим каже, що це її територія.

Перебуваючи на своїй території, тварина відчуває себе в безпеці.

Крім того, візьміть до уваги, що кішки – тварини з високою температурою тіла (38-39 градусів за Цельсієм), тому вони потребують тепла, особливо в холодну пору року.
Під час сну кішки відновлюють сили та енергію, тому їм важливо відчувати себе в безпеці та комфорті.

Котам потрібно дуже багато спати, молодим тваринам на це необхідно витрачати до 15 годин, а кошенятам і літнім ще більше, тому вибір місця для сну може бути продиктований виключно одним показником - це зручність.

Якщо кіт постійно з вами спить, таким чином він може проявляти до вас свою любов.

Вилазять на голову

кішка

Кіт здатен вилазити в прямому сенсі на голову - і після цього не варто обурюватися. Вважайте, що тварина зробила вам таким чином комплімент - значить, їй подобається, як пахне ваша шкіра чи волосся.

Іноді кішка спить в ногах - прикмета свідчить, що таким чином тварина позбавляє вас негативу, який скупчився.

Є ще одна прикмета - якщо тварина вляглася на якусь частину тіла, то там у людини "хворе місце".

Однак, чи варто заохочувати таку поведінку вихованця. Виявляється, якщо тварина буде спати біля вас, ви можете зіткнутися з цілою низкою проблем.

Чому не можна спати з кішкою - запам'ятайте на все життя

Коти постійно наступають лапами на наповнювач лотка, в якому багато бактерій, і можуть бути яйця гельмінтів. Потім всі ці "подарунки" тварина може принести вам у ліжко.

Будь-який кіт є "розповсюджувачем" шерсті, від неї навіть у людини без алергії можуть з'явитися неприємні симптоми, наприклад, чхання.

Лише ці кілька негативних наслідків того, що кіт спить з вами, можуть змусити переглянути свій погляд на взаємини з твариною. Головне - не проганяйте потім кота різко.

Нагадаємо, раніше ми писали: Справжня зірка району: у Дніпрі ручна сорока допомагає чистити машини за винагороду (відео, ексклюзив)