Справжня зірка району: у Дніпрі ручна сорока допомагає чистити машини за винагороду (відео, ексклюзив)

Дуже часто мешканці Дніпра в холодну пору року підгодовують синиць, голубів, білок. Зазвичай ця фауна живе десь у парках чи скверах і не дуже любить близьке спілкування з людьми. А ось на житловому масиві Придніпровськ живе ручна сорока, яка вже давно стала зіркою району, повідомляє Дніпровська панорама.

Коли помітили

Як пишуть у мережі жителі житломасиву, цю випещену красуню почали помічати ще восени - птах зовсім не боїться людей, приймає частування і навіть грає з собаками.

сорока Дніпро
Часто сороку бачили біля овочевого кіоску, де вона підгодовувалась овочами-фруктами. А ще – на місцевому ринку, де сорока навіщось стягла краватку.

З першим снігом – нові навички

сорока Дніпро

А зараз, коли випав сніг, сорока почала прилітати до автомобіліста, щоб допомогти почистити машину. Звичайно, за винагороду.
Хтось дає шматочок ковбаски, інші частують скоринкою хліба. Однак і цього не завжди достатньо. Виявляється, перна красуня любить монетки. І іноді, отримавши частування, чекає ще й на матеріальну допомогу.

Думка експерта

З коментарем ми звернулися до кандидата біологічних наук, старшого наукового співробітника Дніпровсько-Орельського природного заповідника Олександра Пономаренка. Він розповів, що воронові легко піддаються прирученню та дресируванні, нерідкі випадки, коли люди тримають у себе вдома ворон, сорок.

орнітолог Дніпро

Птахи цього загону - соціальні, дуже компанійські створіння. Усі вони пересмішники - можуть копіювати мову людини. Утримувати в домашніх умовах нескладно, вони поліфаги, тобто всеїдні, як і людина. Отже, навіть якщо птах був домашнім, а його хтось викинув, то він цілком може вижити в дикій природі, якщо пташеням було навчено згадати добувати собі їжу, - додав він.

Домашня чи хтось викинув?

На щастя, як вдалося з'ясувати, птах живе на балконі однією з багатоповерхівок житлового масиву. Як то кажуть – у вільному польоті – летить у своїх справах (мабуть, за монетками), коли йому хочеться, але завжди повертається. І не дивно, що домашня - виглядає сорока доглянутою, навіть випещеною.

сорока Дніпро
А мешканці району завжди раді поспілкуватися з місцевою знаменитістю, почастувати її чимось смачним та й просто помилуватися.

Також раніше ми писали Зберігаємо буряки в будинку правильно. Долежать до весни і не погниють