Коли квасити капусту в лютому 2024 року: сприятливі та несприятливі дні

Квашена капуста – це не просто традиційна українська страва, а й справжній суперфуд, який володіє багатьма корисними властивостями. Квашена капуста – це не лише корисно, але й смачно. Її можна їсти як самостійну страву, так і використовувати в якості салату, гарніру або начинки для пирогів.

Квашена капуста - це смачна та корисна страва, яка є обов'язковим атрибутом зимового столу. Вона містить багато вітамінів і мінералів, а також корисні бактерії, які покращують травлення, повідомляє Дніпровська порадниця.

Щоб квашена капуста вийшла хрусткою та смачною, важливо правильно вибрати час для її приготування. Езотерики вважають, що найкращий час для квашення капусти - висхідний місяць. У цей період бактерії, що викликають бродіння, стають активними і забезпечують швидке та якісне квашення.

Якщо засолити капусту в період спадного місяця, то їхня активність буде мінімальною, тому продукт може зіпсуватися або вийти несмачним, водянистим та занадто м’яким.

Також солити та квасити капусту краще, коли місяць перебуває в активних знаках.

У лютому 2024 року сприятливими днями для соління капусти за місячним календарем будуть 14, 15, 16 лютого. Це буде висхідний місяць у Тельці.

14 лютого приготуванням капусти можна зайнятися, починаючи з 15 години, 15 та 16 — всі 24 години. Згідно з прогнозом, капуста засолена у ці дні збереже всі корисні та поживні речовини.

Вдалі дні для квашення капусти буде період висхідного місяця у Близнюках.

квашеная

Найкращі дати будуть 17 та 18 лютого.

19, 20 лютого та першу половину 21 лютого також можна квасити капусту. Це буде висхідний місяць у Раці.

Капуста, засолена у перераховані сприятливі дні лютого 2024 року, порадує смаком, буде хрусткою та збереже всі поживні речовини.

Коли не можна квасити капусту в лютому 2024

У лютому не рекомендується квасити капусту у дні молодика та у повню. У 2024 році — це 9 та 24 лютого. Це найнесприятливіші дні для квашення та соління капусти. Ви марно витратите час й отримаєте несмачний продукт.

Згідно з місячним календарем, у лютому 2024 року є багато вдалих періодів для квашення капусти. Тож сміливо беріться за соління.

Квашеная капуста

Довідково. Чим корисна квашена капуста

Багата на вітаміни та мікроелементи: Квашена капуста містить вітаміни C, K, B1, B2, B6, фолієву кислоту, калій, кальцій, магній, залізо та інші.
Покращує травлення: Квашена капуста містить пробіотики – живі бактерії, які необхідні для підтримки здорової мікрофлори кишечника.
Підсилює імунітет: Вітамін C, що міститься в квашеній капусті, допомагає зміцнити імунну систему.
Знижує рівень холестерину: Квашена капуста містить клітковину, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові.
Має протизапальні властивості: Квашена капуста містить антиоксиданти, які допомагають боротися з запальними процесами в організмі.
Знижує ризик розвитку раку: Деякі дослідження показали, що квашена капуста може допомогти знизити ризик розвитку деяких видів раку.

Нагадаємо, раніше ми писали

Легкий салат з червоною рибкою: вишуканість без зайвого клопоту (відеорецепт)