Коли не можна квасити капусту у лістопаді 2024: народні прикмети та місячний календар

Квашена капуста - не тільки смачна, а й дуже корисна заготовка. У ній міститься багато вітаміну С, який особливо необхідний організму в холодну пору року. Тому наші бабусі знали, що восени потрібно заготовити таку капусту на зиму. Дніпровська порадниця розповідає, коли можна квасити капусту за прикметами та місячним календарем, щоб вона вийшла хрусткою, соковитою і простояла до весни.

Коли квасити капусту найкраще

Квасять капусту традиційно в середині та наприкінці осені, для цього беруть, як правило, пізні сорти - зі щільними та соковитими головками, такі ідеально підходять для квашення.

У який день квасити капусту - у чоловічий чи жіночий? У засолюванні капусти є одна тонкість: квасити її можна лише в певні дні тижня, так звані чоловічі. Вважається, що якщо поквасити в жіночий, то капуста вийде слизькою, м'якою і довго зберігатися не буде.

Коли квасити капусту за місячним календарем у листопаді 2024 року

Для квашення капусти добре, якщо чоловічі дні тижня збігатимуться з датами, коли Місяць перебуває в знаках Зодіаку Овна, Стрільця і Козерога. У листопаді 2024 року це будуть такі дні: 3, 4, 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15, 30 число.

Вважається, що тоді заготівля вийде смачною і буде зберігатися без втрати якості довгий час.

Інші дати - несприятливі для такої заготовки.

Квашена капуста - рецепт із бабусиного блокнота


Квашена капуста готується досить швидко і всього з 4-х інгредієнтів.

Інгредієнти:

капуста (середній качан) - 2-2,5 кг;
морква - 2 шт.

Для розсолу:

вода - 1 л;
кухонна сіль - 1 ст. л.;
цукор - 2 ст. л.

Нашаткувати капусту, натерти моркву на крупній тертці. Для розсолу розчинити у воді сіль і цукор. Викласти капусту з морквою в банку, прим'яти, залити розсолом.

Зверху покласти шматочок капустяного листа - щоб нашаткована капуста не почорніла. Накрити марлею, поставити в миску і в темне й тепле місце. Через три дні розсіл потрібно долити, оскільки частина його за цей час "втече". Накрити пластмасовою кришкою і прибрати в прохолодне місце.

Також раніше ми писали Час аналізу та трансформації: гороскоп на тиждень 28 жовтня - 3 листопада для всіх знаків Зодіаку