Комфортно та доступно: дніпряни про хід робіт на бульварі Слави

У Дніпрі продовжують оновлювати бульвар Слави між проспектом Героїв та вул. Набережної Перемоги. Про це детальніше розповість Дніпровська панорама з посилання на пресслужбу Дніпровської міської ради. 

DSC_6751

З проханням відремонтувати бульвар Слави до міського голови Дніпра Бориса Філатова звернулися місцеві мешканці. Тому, мер надав доручення — якнайшвидше виконати прохання місцевих. 

«Тут неможливо було ні ходити, ні їздити. Тож ми звернулись до міської влади з проханням  відремонтувати нам пішохідну та проїжджу частину.  Наше прохання було почуте. І я бачу, що роботи ведуться дуже швидко, якісно та акуратно. І скажу чесно, що ми були у культурному шоці, коли побачили, у який стан приводять наш бульвар. Його сміливо можна назвати візитівкою нашого міста. І додам, що такі роботи відображають, що наше місто живе, та в ньому роблять все для комфорту людей», - каже місцева мешканка Галина Мороз. 

DSC_6771

До ремонтних робіт тут були суцільні ями, вибоїни на тротуарах та на дорозі. Наразі комунальники завершують реконструкцію тротуарної частини.  

«На тротуарі ми зняли старе покриття та улаштували пішохідну зону з нової тротуарної плитки. Вона включає елементи тактильної плитки. Улаштовано велодоріжку, якої до цього тут не було. Наразі ми приступили до нового етапу - асфальтування проїжджої частини. Сьогодні роботи виконують на площі близько 3 тис. кв. м з 15 тис. кв. м запланованих.  Роботи дуже кропіткі, особливо на тротуарній частині, бо кожен клаптик там вкладається вручну. Тож ми тут вже працюємо кілька місяців, а завершити плануємо приблизно за місяць», - коментує начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов. 

DSC_6768

Паралельно з ремонтом тротуару на бульварі Слави працюють і фахівці КП «Гідроспоруди». Вони ремонтують дощоприймачі, аби покращити водовідведення. 

«На цій вулиці зливова каналізація була в різному стані: частина була аварійна, а частину не ремонтували з моменту будівництва. Якусь частину змогли відремонтувати торік. В цілому всі дощоприймачі ми відремонтували та привели до ладу, а це 48 штук. На них ми замінили решітки на антивандальні. Наразі наша бригада працює на іншій стороні бульвару, аби і там підготувати всі дощоприймачі до асфальтування» - зазначив заступник начальника КП «УРЕА» ДМР Михайло Ступак. 

DSC_6764

Бульвар Слави — це друга подібна локація цього року, де триває такий комплексний ремонт тротуарів та доріг. За дорученням мера на подібні комплексні ремонти виділено з міського бюджету 635 млн грн. Це на ремонти як автошляхів, так і внутрішньоквартальних доріг. Обсяги робіт - близько 420 тис. кв. м.

DSC_6760DSC_6757DSC_6758

Читайте також: За розміром виплат Дніпро став одним із перших, хто виплачує містянам за зруйноване житло до 1 млн грн